Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Narvaný Staromák vítal nové mistry světa

Mistři světa - Česko © google.com

Česká hokejová reprezentace získala zlatou medaili po dlouhých čtrnácti letech, a to na domácím šampionátu. Oslavy byly opravdu veliké.

Cesta české hokejové reprezentace je obdivuhodná. Není sice tak trnitá, jako v roce 2010, kdy tým měl několikrát namále, ale přesto našel vnitřní sílu a nakonec dokázal získat cenný zlatý kov. Nyní provázelo partu kolem Radima Rulíka kritika ještě předtím, než vůbec celý šampionát začal. Velmi špatná generálka a kontroverzní nominace vzbudily rozporuplné reakce veřejnosti.

Vše nakonec sedlo, jak mělo, a zlatá parta se po zásluze stala mistry světa. Zlato zůstalo na české půdě po dlouhých 39 letech, kdy jsme jako součást Československa dokázali vyhrát domácí turnaj. Jedná se tak o čtvrtou výhru na domácí půdě, pokud počítáme Českloslovensko.

Divoké oslavy mistrů světa na Staroměstském náměstí

Šlo poznat, že čeští hokejisté slavili celou noc a po příjezdu na Staromák působili lehce znaveni, ale šťastně. Ještě před vstupem na pódium vylezl David Pastrňák spolu se svými spoluhráči na střechu autobus a začali slavit. Zaplněné náměstí dodalo další energii hráčům, kteří děkovali divákům, svým spoluhráčům a celkově bavili diváky a společně slavili kýžený titul.

Mezi největší baviče patřili Tomáš Kundrátek, který má slavení titulu v praxi, a David Pastrňák, který hecoval diváky a dokonce si s nimi zazpíval: „Tak jsme mistři, no a co?”

Na pódiu se objevila také jeho snoubenka Rebecca Rohlsson s jejich dcerou. Martin Nečas rozdával podpisy, Ondřej Palát vyrazil s pohárem k lidem, aby si ho mohli osahat, zkrátka každý něco řekl.

Oslavy byly bouřlivé a pokračovaly i nadále, když se sami hráči rozhodli pokračovat noční Prahou. První šrámy utrpěl pohár, naštěstí se jedná pouze o repliku.

Celému týmu patří velké dík, že dokázal sjednotit Česko a získat pro ně zlatou medaili, na kterou se tak dlouho čekalo, navíc v domácím prostředí.

Sestřih oslav mistrů světa:


Zdroj: hokejportal.cz, sociální síť X, hokej.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

TABULKA

no articles
1,421.0 ms