Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

MS v hokeji 2024: V All-Star týmu jsou dva Češi. Kevin Fiala vyhlášen nejužitečnějším hráčem šampionátu

Kevin Fiala © google.com

Švýcarský hokejový útočník s českými kořeny se stal nejužitečnějším hráčem turnaje, přestože nedokázal získat zlatou medaili.

87. ročník mistrovství světa v hokeji nabídl krásný příběh s hořkou tečkou pro výborné Švýcarsko, pro které opět zbylo pouze druhé místo. Těšit je může fakt, že akreditovaní novináři zvolili Kevina Fialu za nejužitečnějšího hráče turnaje. Útočník Los Angeles Kings neměl původně na turnaji ani startovat. Se svou rodinou čekal na narození potomka. Dítě se narodilo dříve a Kevin mohl posílit Švýcarsko.

V osmi zápasech si stihl připsat 13 bodů (7 gólů a 6 asistencí). Na prvních dvou zápasech scházel, což ho možná stálo prvenství v tabulce produktivity i střelců.

Mezi obránci vévodil Roman Josi s dvanácti body (3 góly a 9 asistencí). Ve hvězdném výběru šampionátu nechyběla ani švédská hvězda Erik Karlsson. Ten si připsal 11 bodů za 6 gólů.

Kevina Fialu doplnili v útoku nejlepší střelec Dylan Cozens z Kanady (9 gólů) a kapitán českého týmu Roman Červenka s jedenácti body (3 góly a 8 asistencí).

Nejlepším gólmanem se stal český hrdina Lukáš „Dostwall” Dostál. V základní skupině si připsal jedno čisté konto a ve vyřazovací části dokonce dvě čistá konta. Za svá záda pustil pouze tři góly v semifinále od Švédů. S Leonardem Genonim (Švýcarsko) patřil po zásluze mezi nejlepší gólmany na turnaji. Celý šampionát zakončil s 93,90 % úspěšností zákroků.

All-Star tým šampionátu podle novinářů

Nejlepší hráči podle direktoriátu turnaje

Nejlepší útočník: Kevin Fiala (ŠVÝ)

Nejlepší obránce: Roman Josi (ŠVÝ)

Nejlepší brankář: Lukáš Dostál (ČR)

Nejužitečnější hráč MS 2024: Kevin Fiala (ŠVÝ)

Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
1,065.2 ms