Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

MS v hokeji 2024: Česko si vítězstvím polepšilo v žebříčku IIHF. Jsou známy také základní skupiny pro MS 2025

Jakub Krejčík s Martinem Nečasem © google.com

Česká hokejová reprezentace si domácím triumfem polepšila o čtyři místa v žebříčku IIHF. Známe také soupeře pro příští MS 2025.

Žebříček IIHF: Česko si polepšilo o čtyři místa a momentálně se nachází na čtvrtém místě

Česká hokejová reprezentace si ziskem titulu mistrů světa výrazně polepšila i v žebříčku IIHF. Dlouhých deset let, mezi lety 2014 až 2021, se pohybovala mezi pátým a šestým místem. Propad nastal po šampionátu MS 2023, na kterém se Česko umístilo nejhůře v historii - na osmém místě. Propad se projevil i v žebříčku, kde obsadilo totožné místo.

Zlatým úspěchem na domácí půdě se Česko okamžitě vyšvihlo o čtyři místa vzhůru a v současnosti mu patří čtvrtá pozice. S 3 945 body má stejný počet bodů jako páté Švýcarsko a šestá USA.

Na třetí Finsko ztrácí Česko 10 bodů. Vše ale mohlo být jinak, kdyby Rakousko vyhrálo s Velkou Británii a postoupilo na úkor Finska. Druhé Rusko má 4 065 bodů a vedoucí Kanada 4 100 bodů.

Rusko je stále v žebříčku, což budí mnohé kontroverze. I když nestartovalo na tomto MS, tak získalo stejný počet bodů, jako bronzové Švédsko. Příští mistrovství dokonce Rusko získá stejný počet bodů jako za případné stříbro. Pokud by Kanada nepostoupila do finále, Rusko by se stalo novým lídrem tabulky.


MS 2025: Rozlosování základních skupin

Po aktualizaci žebříčku bylo zřejmé, které země na sebe narazí na příštím MS 2025. Jelikož příští mistrovství světa hostí dvě země (Švédsko a Dánsko), není možné, aby obě hrály proti sobě v základní skupině.

Podle původního klíče by Dánsko hrálo se Švédskem ve stejné základní skupině. Proto došlo na záměnu některých zemí, aby bylo všechno v pořádku.

Rozlosování základních skupin:

SKUPINA A (Stockholm)

SKUPINA B (Herning)

Finsko

Česko

Francie

Dánsko

Kanada

Kazachstán

Lotyšsko

Maďarsko

Rakousko

Německo

Slovensko

Norsko

Slovinsko

Švýcarsko

Švédsko

USA


Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
956.8 ms