Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Vítkovice mají za sebou suchou přípravu. Hráči pracovali poctivě, hlásí kondiční trenér

Tomáš Bystroň © hc-vitkovice.cz

A-tým hokejových Vítkovic ukončil po osmi týdnech dřiny suchou přípravu na nový ročník. Kondiční trenér Tomáš Bystroň byl s přístupem hráčů spokojen.

"Celkově máme za sebou osm týdnů přípravy. Z pohledu kondičního trenéra to považuji za relativně dostatečně dlouhou dobu na to, aby se stihlo to, co je třeba," uvedl pro hc-vitkovice.cz Bystroň.

"Více času může být ku prospěchu. Být to méně, už by bylo potřeba u některé z částí krátit a ubírat. Příprava byla rozdělena na více částí, ze začátku jsme cílili na pohybovou kapacitu, různé strukturální dysbalance a prevenci zranění a později pak na rozvoj maximální síly. V závěru jsme už začali přidávat prvky rychlosti a výbušnosti, aby si to kluci trošku osahali, ale sezona začíná až v září, proto gró tohoto typu tréninku budeme dělat právě až po pauze, po návratu z dovolené," řekl kondiční kouč.

"Párkrát se objevily nějaké menší problémy, ale nevnímám, že by se stalo nějaké vážnější zranění. Někteří kluci měli zranění ještě z předešlé sezony, ti pracovali víceméně celou přípravu podle individuálního plánu, byť byli v režimu týmové přípravy," prohlásil Bystroň.

Nyní dva týdny volno, pak už tréninky na ledě


"Hráči pracovali poctivě. Nikdy se to neobejde bez nějakých poznámek. Vždycky se dají najít nějaké chyby, ale nevnímám to negativně. Naopak si snažím najít cestu, jak tréninky zlepšit," nechal se dále slyšet kondiční trenér vítkovických hokejistů.

Co hráče čeká nyní? "Teď čeká hráče dvoutýdenní volno. A po návratu už začnou i tréninky na ledě. Jak jsem říkal, v tom dalším období přípravy už budeme cílit primárně na transformaci nabraných kvalit do rychlosti a výbušnosti," pokračoval Bystroň.

"Během dovolené hráči dostanou individuální plán a doporučení, na čem by měli ve volnu pracovat, takže ani tyto dva volné týdny nebudou úplně o vypuštění fyzické aktivity," dodal kondiční kouč.

Zdroj: hokejportal.cz, hc-vitkovice.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
127.6 ms