Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Chicago Blackhawks: Možné posily na MS v hokeji 2024

Connor Bedard © google.com

Největší postavou Chicago Blackhawks bude bezpochyby Connor Bedard, který ve své premiérové sezóně v NHL rozhodně nezklamal. Petr Mrázek odváděl slušné výkony, budou stačit k pozvánce do týmu? USA vypadá, že bude mít opravdu z čeho vybírat.

Možné posily z týmu Chicago Blackhawks na Mistrovství světa v hokeji 2024

Není to tak dávno, co Chicago Blackhawks patřilo k obávaným týmům celé zámořské NHL, když v jeho dresu zářili hvězdy jako Patrick Kane, Jonathan Toews, Duncan Keith nebo Marián Hossa.

Časy se však mění a tým prochází přestavbou, fanoušky určitě potěšil zisk nejsledovanějšího kanadského mladíčka v současnosti, Connora Bedarda. Ten svými výkony naplňuje svůj potenciál a určitě bude zajímavé jej sledovat i v dalších sezónách.

Určitě není pochyb o tom, že by si Kanada nechal ujít možnost přizvat zázračné dítě do svého výběru na konané Mistrovství světa v hokeji 2024 v Praze a Ostravě. USA si mne ruce, když má v týmu Chicaga opravdu z čeho vybírat. Podle prognóz to vypadá na čtyři kvalitní hráče.

Jediným Čechem v Chicagu je brankář Petr Mrázek, který zažívá restart po nepříliš úspěšném angažmá v Torontu Maple Leafs. Kteří další hráči by mohli posílit své národy v boji o cenné novy?

Tučně zvýraznění hráči jsou nominování na soupisku MS v hokeji 2024.

Česká republika

Jediným zástupcem v Chicagu je brankář Petr Mrázek, který v aktuální sezóně dostává více prostoru, než v předchozím roce. Odměnou pro svůj tým jsou zlepšené statistiky, zda to bude ale stačit, aby si vysloužil pozvánku do národního týmu, to uvidíme. V brankovišti bude značný přetlak, a to budou k dispozici ještě další gólmani z NHL.

Hráč

OZ

ÚZ %

POG

ČK

Petr Mrázek (G)

55

90,69

3.05

1


Kanada

Jeden z adeptů na zisk zlata si může mnout ruce. Díky neúspěchu Chicaga bude mít k dispozici Connora Bedarda, kterého může doplnit Jason Dickinson nebo Andreas Athanasiou. Kanadu může mrzet zranění Taylora Halla, ale vzhledem k dalším dostupným hráčům je tato ztráta zas až tolik mrzet nemusí.

Hráč

OZ

G

A

B

Connor Bedard (Ú)

66

22

38

60

Jason Dickinson (Ú)

80

21

13

34

Andreas Athanasiou (Ú)

26

2

7

9


Německo

Německo určitě nebude váhat a sáhne po Lukasovi Reichelovi, který má kořeny spojené s Českem. Lukas Reichel je ve skutečnosti synovec Roberta Reichela, a i když se mu v současné sezóně statisticky příliš nedaří, určitě je budoucností německého hokeje. Bude velmi zajímavé, jak si bude vést Lukas Reichel na MS v hokeji 2024 v Česku.

Hráč

OZ

G

A

B

Lukas Reichel (Ú)

63

4

11

15


Švédsko

Švédsko zastupují pouze dva hráči v Chicagu. Gólman Arvid Soderblom, který nedosahuje kvalit Petra Mrázka a dělá mu dvojku. Obránce Filip Roos nastoupil pouze ke čtyřem zápasům a není pravděpodobné, že by dostal šanci prosadit se ve švédském národním týmu na chystaném Mistrovství světa v hokeji 2024.

Hráč

OZ

ÚZ %

POG

ČK

Arvid Soderblom (G)

31

88,02

3.88

0


Švýcarsko

Švýcarsko neoplývá příliš mnoha jmény, které by mohly posílit národní tým pro chystané MS v hokeji 2024. Na druhou stranu, překvapení letošní sezóny, Philipp Kurashev, patří rozhodně k vítaným posilám. V aktuální sezóně překonal své dosavadní maximum o dvojnásobek, a ještě má šanci přidat nějaký bod v posledním zápasu.

Hráč

OZ

G

A

B

Philipp Kurashev (Ú)

73

18

35

53


USA

USA má rozhodně po čem sáhnout. Nabízí se hned čtveřice hráčů a konečně spolehlivý obránce ze Chicaga, Seth Jones. Na MS v hokeji 2022 patřil vůbec k nejvytěžovanějším hráčům na ledě. I díky jeho únavě jsme dokázali otočit nepříznivý výsledek v boji o bronz.

Jména útočníků budí určitě zájem, jelikož tito hráči předváděli skvělé výkony ve svých předchozích angažmá. Všichni čtyři hráči mají zkušeností na rozdávání.

Hráč

OZ

G

A

B

Seth Jones (O)

65

8

23

31

Alex Vlasic (O)

76

2

14

16

Ryan Donato (Ú)

76

11

17

28

Nick Foligno (Ú)

72

17

20

37

Tyler Johnson (Ú)

65

16

14

30

Přečtěte si také: San Jose Sharks: Kdo z hráčů by se mohl podívat na MS 2024?

Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
127.0 ms