Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

San Jose Sharks: Možné posily na MS v hokeji 2024

Mikael Granlund © google.com

Největší postavou San Jose Sharks je Mikael Granlund, který by mohl posílit Finsko na MS v hokeji 2024. Chybět nebudou ani čeští zástupci, docela produktivní dvojice se rýsuje pro Švédsko. Kanada i USA budou moci sáhnout taky po zajímavých jménech.

Možné posily z týmu San Jose Sharks na MS v hokeji 2024

Do konce základní části zámořské NHL zbývá posledních pár kol. Některé týmy stále bojují o účast, jiné jsou již mimo hru dlouhou dobu. Suverénně posledním týmem je San Jose Sharks, na jehož soupisce byli donedávna ještě čtyři Češi, ale po odchodu Tomáše Hertla do Las Vegas Golden Knights, zbyli pouze Filip Zadina, Jan Rutta a zraněný gólman Vít Vaněček.

V týmu působil ještě obránce Radim Šimek, který byl vyměněn do Detroitu Red Wings, odkud před sezónou přišel Filip Zadina. Kteří hráči mají největší šanci dostat se do výběrů svých zemí na blížícím se MS 2024 v ledním hokeji Praze a Ostravě?

Tučně zvýraznění hráči jsou nominování na soupisku MS v hokeji 2024.

Česká republika

Česko může u Žraloků sáhnout po obránci i útočníkovi. Dobrou zprávou je, že bude k dispozici nejvytěžovanější obránce kalifornského týmu, Jan Rutta. Filipa Zadinu trápí častá zranění, a i nyní je mimo hru před koncem základní části. Český útočník se bohužel ve statistikách +/- řadí k nejhoršímu hráči v celé soutěži s bilancí -44 bodů.

Hráč

OZ

G

A

B

Jan Rutta (O)

68

4

14

18

Filip Zadina (Ú)

72

13

10

23


Finsko

San Jose Sharks zažívá úpadek v posledních letech poté, co skončila starší generace hráčů nebo odešla pryč. Mezi největší hvězdy patřil i český Tomáš Hertl, který byl ovšem vytrejdován do Vegas.

Mezi největší hvězdy aktuálního kádru klubu z Kalifornie patří finský útočník Mikael Granlund. Ten přestoupil do San Jose po nepříliš povedeném angažmá v Pittsburghu Penguins. I přes špatné výsledky týmu má finský útočník docela slušnou bilanci:

Hráč

OZ

G

A

B

Mikael Granlund (Ú)

66

12

44

56


Kanada

V týmu San Jose není příliš Kanaďanů v poli, kteří by mohli v nabité konkurenci dostat šanci. Jediným konkurenceschopným hráčem na soupisce je gólman Mackenzie Blackwood, který před sezónou přestoupil z New Jersey Devils.

Hráč

OZ

ÚZ %

POG

ČK

Mackenzie Blackwood (G)

42

90,17

3.36

2


Německo

Poslední zemí, která může těžit z neúspěchu SJS, je Německo. Nico Sturm není sice produktivní, jako švédští kolegové, ale rozhodně bude pro tým Německa posilou. Zkušenosti z NHL jsou ceněné, navíc v konkurenci týmů, které vezmou oproti předchozímu MS, co nejvíce hráčů z NHL.

Hráč

OZ

G

A

B

Nico Sturm (Ú)

60

5

8

13


Švédsko

Švédsko má na výběr dva velmi produktivní hráče ve službách nejhoršího týmu. William Eklund i Fabian Zetterlund si připsali přes 40 kanadských bodů v tabulce produktivity. Je velmi pravděpodobné, že oba dva hráče povolá šéf švédské reprezentace na blížící se MS v ledním hokeji.

Hráč

OZ

G

A

B

William Eklund (Ú)

77

16

27

43

Fabian Zetterlund (Ú)

79

22

20

42


USA

Do týmu USA se reálně mohou dostat asi pouze dva hráči SJS. Mladičký Thomas Bordeleau nebo Luke Kunin. Oba dva hráči nemají bůhvíjaké statistiky, ale jsou poměrně mladí a mohli by dostat šanci alespoň ve 4. formaci. Dravé mládí by mohlo hrát v jejich prospěch.

Hráč

OZ

G

A

B

Thomas Bordeleau (Ú)

24

6

4

10

Luke Kunin (Ú)

74

11

7

18


Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
207.0 ms