Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Columbus Blue Jackets: Možné posily na Mistrovství světa v hokeji 2024

Johnny Gaudreau © google.com

V nabité konkurenci Západní konferenci skončil Columbus na posledním místě. Pro chystané Mistrovství světa v hokeji 2024 jsou to samé dobré zprávy. USA bude moci sáhnout po dvou rozdílových hráčích. Po posilách ze zámoří mohou sáhnout také Francie nebo bronzové Lotyšsko.

Možné posily z týmu Columbus Blue Jackets na Mistrovství světa v hokeji 2024

Columbus Blue Jackets prochází menší krizí a ani nová akvizice z minulé sezóny „Johnny Hockey” Johnny Gaudreau nepomohla týmu k vysněnému play-off. Blue Jackets sází spíše na mladší hráče, o kterých v budoucnu ještě uslyšíme.

Columbus má na své soupisce velmi produktivní obránce, čtyři z nich překonali hranici dvaceti bodů. Šanci dostala také šestka draftu z roku 2022, David Jiříček, který určitě dostane pozvánku do českého národního týmu.

Neúspěch Columbusu udělal radost hlavně americkým fanouškům, kteří mohou vidět v akci Gaudreaua, a svých posil se dočkají také Lotyšsko nebo Francie.

Tučně zvýraznění hráči jsou nominování na soupisku MS v hokeji 2024.

Česká republika

Do dnešního dne obléklo dres Columbusu celkem 21 Čechů. Největší stopu udělala trojice hráčů: David Výborný, Jakub Voráček a Rostislav Klesla. V současnosti najdeme v jeho dresu pouze jediného Čecha, a to Davida Jiříčka. Rodák z Klatov zatím sbírá zkušenosti střídavými starty mezi NHL a AHL, ale již stihl projevit svou nespokojenost s malým herním vytížením v prvním týmu. V závěrečné fázi soutěže dostal pravidelnou šanci v hlavním týmu.

Na mistrovství světa v hokeji startoval už jednou, konkrétně v roce 2022. Minulý rok neabsolvoval mistrovství světa pod vedením trenéra Jalonena. Uvidíme, zda ho Radim Rulík nakonec povolá.

Hráč

OZ

G

A

B

David Jiříček (O)

43

1

9

10


Finsko

Na soupisce Columbusu najdeme dvě finská jména. Bohužel pro Finsko bude možné využít pouze jednoho z nich, a to Mikaela Pyyhtiu, který dosud nestartoval na žádném mistrovství. Patrik Laine je považován za jednoho z největších talentů finského hokeje za poslední roky, ale z osobních důvodů přerušil kariéru.

Není vůbec jasné, zda Finsko vůbec sáhne po mladíkovi, jelikož se mu v zámoří příliš nedaří. Před odchodem do zámoří vcelku slušně bodoval v dresu TPS Turku.

Hráč

OZ

G

A

B

Mikael Pyyhtia (Ú)

17

0

2

2


Francie

Dávno jsou pryč časy, kdybyste na soupisce NHL týmu marně hledali hráče Francie. Alexandre Texier je rozhodně hráčem, který patří k ústředním postavám současného francouzského hokeje. Do Columbusu se vrátil po krátké jednoleté přestávce, když oblékal dres Curychu, ve kterém zářil.

Hráč

OZ

G

A

B

Alexandre Texier (Ú)

78

12

18

30


Kanada

Javorové listy mají sice početnou základnu svých hráčů v Columbusu, ale za zmínku stojí pouze čtyři hráči: obránci Erik Gudbranson a Damon Severson, a útočník Boone Jenner. Boone Jenner byl třetím nejproduktivnějším útočníkem amerického týmu.

Zkušené třicátníky může doplnit dvacetiletý Cole Sillinger, který letos překonal hranici třiceti kanadských bodů.

Hráč

OZ

G

A

B

Erik Gudbranson (O)

78

6

20

26

Damon Severson (O)

67

9

19

28

Boone Jenner (Ú)

58

22

13

35

Cole Sillinger (Ú)

77

13

19

32


Lotyšsko

První posila pro Lotyšsko se zámoří se rýsuje. Třicetiletý gólman Columbusu, Elvis Merzlikins, bude k dispozici pro bronzový tým předchozího šampionátu. V konkurenci čtyř gólmanů odchytal největší porci zápasů.

Hráč

OZ

ÚZ %

POG

ČK

Elvis Merzlikins (G)

41

89,89

3.40

1


USA

Přestože je Columbus americký hokejový klub, v jeho týmu převládají kanadští hráči a cizinci. Pouze šest hráčů je americké národnosti, ale ani tato skutečnost nemusí mrzet trenéra americké reprezentace. Pro Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 bude mít k dispozici dva rozdílové hráče.

Do obranných řad bude mít k dispozici Zacha Werenskiho a útočníka Johnnyho Gaudreaua.

Hráč

OZ

G

A

B

Zach Werenski (O)

70

11

46

57

Johhny Gaudreau (Ú)

81

12

48

60

Přečtěte si také: Anaheim Ducks: Možné posily na MS v hokeji 2024?

Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
166.9 ms