Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Anaheim Ducks: Možné posily na MS v hokeji 2024

Radko Gudas © google.com

Anaheim je třetím nejhorším týmem v NHL a doplňuje tak předchozí dva týmy ze Západní konference. Hned několik zajímavých jmen se rýsuje pro národní týmy na blížící se MS v hokeji 2024

Možné posily z týmu Anaheim Ducks na MS v hokeji 2024

Anaheim Ducks se pošesté za sebou nedostali play-off. Nicméně samotní hráči nemusí vůbec smutnit, protože Mistrovství světa 2024 v Praze a Ostravě klepe na dveře. I přes nepříznivé výsledky má Anaheim v kádru dostatek hráčů, kteří mohou posílit své národní týmy na světovém šampionátu.

České fanoušky určitě potěší, že v obraně bude velet Radko Gudas, známý také jako „Bud Spencer”. Rodák z Kladna bude stoprocentně posilou, doprovodit ho může brankář Lukáš Dostál, který vykazuje lepší statistiky než jeho konkurent John Gibson.

Kanada a USA se budou moci spolehnout hned na několik kvalitních hráčů. Slovensko se konečně dočká první potencionální posily z řad NHL, kterou je Pavol Regenda. Po posilách mohou sáhnout také Finsko a Švédsko.

Tučně zvýraznění hráči jsou nominování na soupisku MS v hokeji 2024.

Česká republika

Česko má v Anaheimu hned dva zástupce. Tvrdý obránce Radko Gudas a gólman Lukáš Dostál. O Gudasovi není pochyb, že posílí český národní tým, zatímco pozice Lukáše Dostála není vůbec jistá. V národním týmu panuje přetlak na brankářském postu. Dostál by si za své výkony účast zasloužil, na druhou stranu je pořád mladý a jeho šance ještě určitě přijde.

Radko Gudas se může pyšnit také statistikou +11 v hodnocení +/-.

Hráč

OZ

ÚZ %

POG

ČK

Lukáš Dostál (G)

43

90,06

3.37

1

Hráč

OZ

G

A

B

Radko Gudas (O)

65

6

12

18


Finsko

Finsko má pouze jediného zástupce v týmu Ducks z Kalifornie. Obránce Urho Vaakanainen se po přestupu z Boston Bruins prosadil a v letošní sezóně odehrál 68 zápasů. Je velmi pravděpodobné, že tento pětadvacetiletý obránce posílí národní tým Finska na chystaném MS v hokeji 2024 v Praze a Ostravě.

Hráč

OZ

G

A

B

Urho Vaakanainen (O)

68

1

13

14


Kanada

Anaheim má ve svém kádru hned několik Kanaďanů, ale nejvíc pozornosti si zaslouží trojice útočníků - Alexander Killorn, Mason McTavish a Ryan Strome. Killorn se Stromem měli vcelku produktivní sezónu, stejně jako McTavish, který je ale v současnosti zraněný, a není jisté, zda eventuálně stihne mistrovství světa.

Hráč

OZ

G

A

B

Alexander Killorn (Ú)

62

18

18

36

Mason McTavish (Ú)

64

19

23

42

Ryan Strome (Ú)

78

11

28

39


Slovensko

Důvod k radosti mají i naši východní sousedé ze Slovenska. Kádr bývalých bratrů může posílit Pavol Regenda, který zatím bojuje o místo v Anaheimu, ale sbírá zkušenosti na farmě.

Ve slovenských Michalovcích předváděl výborné výkony, díky nimž si vysloužil přestup do Mladé Boleslavi, čemuž pomohly také dobré výkony z MS v hokeji 2022. V Mladé Boleslavi si však nepřipsal ani jeden start a hned po měsíci se stěhoval do Anaheimu.

Hráč

OZ

G

A

B

Pavol Regenda (Ú)

5

0

0

0


Švédsko

Švédsko má v Anaheimu hned šest zástupců, ale očekává se, že dá přednost pouze třem útočníkům. Pouze jeden ze tří obránců odehrál více než 10 zápasů, jinak spíše hrají své zápasy na farmě Kačerů.

Skvělé výkony předvádí především devatenáctiletý Leo Carlsson, kterého mohou doplnit Isac Lundestrom a Jakob Silfverberg.

Hráč

OZ

G

A

B

Leo Carlsson (Ú)

54

12

16

28

Isac Lundestrom (Ú)

45

5

6

11

Jakob Silfverberg (Ú)

80

7

12

19


USA

Vůbec nejlepší výchozí pozici má opět USA. V týmu Anaheimu je hned několik adeptů, včetně hračičky Trevora Zegrase. Na blížící se světový šampionát může posílit na všech třech frontách.

Obranu určitě posílí produktivní Cam Folwer, Zegrase mohou v útoku doplnit mimořádně produktivní Frank Vatrano a Troy Terry.

Hráč

OZ

ÚZ %

POG

ČK

John Gibson (G)

46

88,76

3.54

0

Hráč

OZ

G

A

B

Cam Fowler (O)

80

5

33

38

Troy Terry (Ú)

75

20

34

54

Frank Vatrano (Ú)

81

34

23

57

Trevor Zegras (Ú)

30

6

8

14

Přečtěte si také: San Jose Sharks: Kdo z hráčů by se mohl podívat na MS 2024?

Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
130.7 ms