Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Třinecký hokejista o oslavách bronzové medaile z OH

Martin Marinčin © google.com

Jen málokdo se může pochlubit medailí z olympijských her, obránce Třince Martin Marinčin mezi takové lidi patří. Opora Ocelářů získala na letošní zimní olympiádě v čínském Pekingu bronzovou medaili se slovenskou reprezentací.

Návrat na Slovensko, kde takový úspěch asi nikdo nečekal, byl podle Marinčina krásný. Příznivci slovenského hokeje své hrdiny podpořili v hojném počtu a velkolepé oslavy mohly propuknout.

"Dorazili jsme na Slovensko a čekali nás fanoušci v ulicích i na náměstí v Bratislavě, takže jsme si oslavy užili," řekl Marinčin, rodák z Košic a někdejší hráč NHL, v rozhovoru pro hcocelari.cz.

Marinčin byl překvapen počtem fanoušků

"Přišly nás podpořit i rodiny, takže super. Ale jakmile jsem opustil Bratislavu, soustředil jsem se pak už jenom na povinnosti v klubu," nechal se slyšet třinecký hokejista a nyní tedy i olympijský medailista.


Marinčin v dresu Slovenska.

Oslavy byly podle něj velké. "Až mě překvapilo, kolik lidí vlastně přišlo. Takže jsme si to všichni užili. Z letiště nás doprovázela policie, v Bratislavě oslavy trvaly dlouho, ale byly to krásné chvíle," usmíval se.

S další motivací problém mít nebude

"Když jsem vycházel z tunelu, viděl jsem, že je skoro plný stadion. Podíval jsem se doleva a zahlédl naše fanoušky, je super, že nás mohli podpořit. Věřím, že s námi už budou v každém zápase," prohlásil Marinčin.

Po olympiádě pro něj nebylo těžké najít motivaci pro klubový hokej. "Prošel jsem si v zámoří mnoha týmy, jsem zvyklý. Oslavy jsem nechal v Bratislavě. Myšlenkami jsem se přesměroval na povinnosti v klubu. I tady chci něco dokázat," svěřil se v rozhovoru.


Marinčin je hvězdou Třince.

Nyní se už Marinčin plně koncentruje na Oceláře

Hned po příletu ho čekal zápas Třineckých se Zlínem. "Osobně jsem se v něm cítil dobře. Zpočátku na nás Berani naletěli, ale potom jsme vývoj utkání otočili a výsledek si udrželi. Zvládli jsme i závěrečné oslabení tří proti pěti, síla v mužstvu je," pochvaloval si Marinčin.

Přiznal, že by si přál s týmem ovládnout základní část Tipsport extraligy. "Každý by si to přál, ale my se díváme jen na další zápas, který chceme vyhrát. Ani ve Zlíně jsme se neuspokojili s vývojem utkání, kousli jsme se," dodal slovenský hokejista.

Zdroj: hokejportal.cz, hcocelari.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
120.0 ms