Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Tři body jsou pro zraněného Kováře, hlásí sparťanský gólman Kořenář

Josef Kořenář © google.com

Sparta Praha si odvezla z Liberce po výhře 4:3 nad Bílými Tygry velice cenné tři body, v utkání ale přišla o zraněného brankáře Jakuba Kováře. Toho skvěle zastoupil Josef Kořenář, jenž neinkasoval ani jediný gól.

"Není to lehké, ještě když se stane něco takového. Když jsem ke Kovymu přijel, viděl jsem, že je při vědomí a že reaguje. V tomhle momentu se mi hodně ulevilo. Body jsme vybojovali také pro něj," hlásil po zápase Kořenář pro hcsparta.cz.

"Utkání v Liberci jsou pokaždé těžká. Liberec je brejkové mužstvo, které hraje nahoru a dolů. Jsou schopni proměnit skoro všechny šance. Myslím, že první zápas, který jsme tu hráli, byl po první třetině 2:2 a v tomto zápase tomu nebylo jinak," pokračoval sparťanský gólman.

"Poté, co Kovy dostal do krku, se hra trochu uklidnila a podařilo se nám dát vyrovnávací gól na 3:3. Ve třetí třetině jsme dali gól v oslabení pět na tři, což se také jen tak nevidí. Jsme rádi, že jsme poté zbytek zápasu dokázali naše vedení udržet," řekl Kořenář.

Sparta sbírá body i přes rozsáhlou marodku

Pokud by se v utkání zranil i on, došlo by ke kuriózní situaci, protože Sparta už neměla k dispozici dalšího gólmana, a do brány by tak musel jít někdo z pole. "Ještě se mi to nikdy nestalo. Máme ale trenéra brankářů, který pár let hrál, určitě by nebyla nouze," usmíval se brankář Sparty.

Sparťanům se bodově daří i přes zranění některých opor, mladíci se ukazují ve velmi dobrém světle. "Myslím si, že starší kluci z prvních dvou útoků ví, jaké to je být mladý. Vědí moc dobře, že je to o nich a že ten tým musí zvednout a vést ho," okomentoval situaci Kořenář.

"Musím říct, že se nám to daří a že jsme za to všichni rádi, že ty body sbíráme. Mohlo to být také úplně naopak a body přes vysokou marodku bychom sbírat nemuseli, proto musíme být pokorní a musíme být za každý bod rádi," dodal.

Zdroj: hokejportal.cz, hcsparta.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
186.0 ms