Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Trenér mistrů z Třince celou dobu věřil, že je na správné cestě

Zdeněk Moták © google.com

Kouč třineckých Ocelářů Zdeněk Moták to měl ve své první sezoně v moravskoslezském klubu těžké. Přišel po Václavu Varaďovi a měl zopakovat jeho úspěchy. To se nakonec přes počáteční nezdary povedlo.

Oceláři brali hned v prvním ročníku pod vedením Zdeňka Motáka, někdejšího trenéra Olomouce, titul a obhájili také prvenství z předešlé sezony. Letos to však nebyla ani zdaleka tak suverénní jízda jako vloni.

"Před rokem touhle dobou jsem přicházel do nového prostředí, k úplně novým hráčům, do úplně nové organizace, které se taky musíte přizpůsobit. Hledáte si cesty k vedení, managementu, realizačnímu týmu a samozřejmě v prvé řadě k samotným hráčům," uvedl kouč.

"To je úplná priorita, jakou člověk musí dělat a navíc ji musí dělat kvalitně. Souvisí s tím i práce na sobě samém. Neustále jsem se sám sebe ptal a ptám, jestli svou práci dělám dobře," řekl pro hcocelari.cz.

Byly i chvíle, kdy o sobě pochyboval? "Upřímně? Moc ne. I dnes věřím, že cesta, kterou jsme s Vladem Országhem na začátku nastavili, byla správná. Šlo o to, aby se všechno spojilo dohromady, i když samozřejmě člověk hledá v první řadě chyby hlavně u sebe," prohlásil Moták.


Zdeněk Moták

Lze titul považovat za zatím největší úspěch jeho kariéry? "Já bych řekl, že ano. Já jsem to hned na ledě po zápase asi tak nedocenil, ale s každým dalším přibývajícím dnem si toho vážím víc a víc," nechal se slyšet trenér.

"Pro mě byl osobně nejtěžší moment sezony její úplný začátek. Prohráli jsme čtyřikrát za sebou, těsně a velmi hloupě. To mi bylo fakt nejhůř, naštěstí se pak naše hra zlepšila a s tím i bodové zisky. Ve třetí čtvrtině soutěže jsme získali asi šestadvacet bodů a já myslel, že to takhle bude pokračovat i dál. Bohužel nám závěr sezony nevyšel, začali jsme prohrávat těsné zápasy o gól nebo až v prodloužení," sdělil Moták.

"To byl i příklad zápasu s Hradcem, na jehož konci mě tribuny odvolávaly. My v tom zápase ale měli spoustu vyložených šancí. S plným vědomím, že se na ně nevyhrává, jsem byl ale dál přesvědčený o tom, že naše hra nebyla až tak špatná. Měli jsme problém v zakončení a nesbírali body, ale směrem k play off jsem byl pořád optimista," dodal třinecký stratég.

Zdroj: hokejportal.cz, hcocelari.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
183.3 ms