Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Sice jsme nevyhráli, ale myslím, že jsem odvedl maximum, říká debutant z Komety

Jan Kavan © google.com

Ve svých 18 letech si premiéru v brance Komety Brno v Tipsport extralize připsal gólman Jan Kavan, prohře s Karlovými Vary nezabránil. Stal se nicméně nejmladším gólmanem v historii jihomoravského celku.

"Byla to velká zkušenost, za kterou jsem rád. Děkuju trenérům, že mi dali důvěru. Snažil jsem se chytit svou šanci za pačesy," nechal se po utkání s karlovarskou Energií slyšet Kavan pro hc-kometa.cz.

"Že budu chytat zrovna v Karlových Varech, jsem věděl s dostatečným předstihem, takže jsem měl čas se na tento zápas nachystat," uvedl po svém premiéře v dresu Komety hodonínský rodák.

"Mrzí mě, že jsme nevyhráli, ale jinak si myslím, že jsem odvedl maximum. Vary měly u nás ve třetině výborný pohyb, musel jsem si dávat pozor na každé nahození na bránu," řekl Kavan.

Kavana pochválil i reprezentant Flek

"Snažil jsem se do toho dát vše a ukázat co nejlepší výkon. Je to velký rozdíl, hlavně v rychlosti a v pojetí hry. Ale jsem zvyklý z tréninků áčka, že se hraje ve vysokém tempu, takže jsem si na to dokázal rychle zvyknout a neměl s tím problém," hlásí brněnský talent.

Svým věkem v bráně A-týmu překonal odchovance Komety Lukáše Dostála, jenž v extralize naskočil v 18 letech a 204 dnech. "Statistiky nesleduju, nevěděl jsem to. Je to ale hezké a ještě jednou bych rád celému týmu poděkoval za důvěru," uvedl Kavan.

"Chytal výborně, držel nás a pochytal spoustu šancí. Chtěl bych mu pogratulovat k premiéře, byť mu možná trošku zhořkla tím, že nemáme alespoň dva body, ale pouze jeden," pochválil talentovaného brankáře Jakub Flek.

Zdroj: hokejportal.cz, hc-kometa.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
198.1 ms