Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Přestupy v Tipsport extralize: 7. týden

Šidlík, ještě ve Vítkovicích © google.com

Hráč Mladé Boleslavi si vyzkouší slovenskou nejvyšší soutěž. Zlínský útočník zamířil do Švédska. Ševce opustil také ruský hokejista, který si hledá nové angažmá. Olomouc s Vítkovicemi zkusí hráče z první ligy.

Šidlík do Žiliny

Mladoboleslavský zadák Petr Šidlík se stěhuje na Slovensko, kde bude oblékat dres Žiliny. 28letý hokejista je odchovancem Dukly Jihlava, Žilina nebude jeho prvním angažmá v cizině.


Šidlík má bohaté zkušenosti.

Šidlík se coby mladík pokoušel prorazit za mořem, hrál QMJHL, ve které nosil dres kanadského celku Victoriaville Tigres. V tomto ročníku si krátce zahrál i na hostování v Ústí nad Labem.

Mamčics posilou Linköpingu

Do švédské soutěže se vydá Roberts Mamčis, lotyšský bek vymění zlínské Berany za Linköping. 23letý rodák z Liepaje si tak vyzkouší tuto sezonu již čtvrté angažmá. Mamčis se objevil i na letošních olympikských hrách v Číně.


Mamčis, když hrál za Rigu.

Dinamo Riga v Kontinentální lize, Zemgale v nejvyšší lotyšské soutěži, Zlín a nyní tedy švédský Linköping. Mamčis toho v letošním ročníku nestihl vůbec málo, stěhování mu nejspíš nevadí.

Michasjonok opustil Berany

Ze Zlína vedle Mamčise odchází také další zahraniční hokejista, za klub už nebude hrát ruský forward Vladimír Michasjonok. Ten se stal volným hráčem a jeho agent mu hledá nové angažmá.


Vladimír Michasjonok.

23leté pravé křídlo odehrálo za Zlín 21 utkání, v těch dal Michasjonok čtyři góly a na dalších pět přihrál svým spoluhráčům. Na začátku ročníku oblékal dres Amuru Chabarovsk v KHL.

Brož na střídavé starty do Olomouce

Útočníkovi Vítězslavu Brožovi byly vyřízeny střídavé starty v olomoucké Moře. Hráč Dukly Jihlava si tak bude moct zahrát v Tipsport extralize, na což v minulých sezonách marně čekal.


Brož v barvách Dukly.

20letý jihlavský odchovanec letos za Duklu nastoupil ke 41 zápasům, ve kterých si na konto připsal 10 kanadských bodů, když dokázal vsítit šest branek a k nim přidat i čtyři gólové
přihrávky.

Vítkovice získaly na střídavé starty Gumana

Extraligové Vítkovice budou mít formou střídavých startů možnost využívat dle potřeby služeb Tomáše Gumana, kmenového hráče prvoligové ostravské Poruby, v jehož barvách se mu letos daří.


Guman v dresu Kladna.

24letý odchovanec HC Slovanu Ústečtí Lvi hrál v minulém ročníku za kladenské Ryříře, dříve se zkoušel prosadit i v zahraničí, a to konkrétně ve Švýcarsku a ve Švédsku, ještě v dorosteneckém věku.

Zdroj: hokejportal.cz, onlajny.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
256.1 ms