Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Překvapilo mě to, přiznává nejlepší dorostenec za únor

Jakub Žmola © hcsparta.cz

Že dostane cenu pro nejlepšího hráče akademie v dorostu za měsíc únor, to Jakub Žmola moc nečekal. Hokejista dorostu Sparty Praha ale předváděl natolik skvělé výkony, že nebylo možné je ignorovat.

"Za takové ocenění jsem samozřejmě moc rád a velmi si ho vážím. Pro každého hráče je skvělý pocit, když je takto odměněn za svou snahu," radoval se Žmola v rozhovoru pro hcsparta.cz.

Navzdory výkonům, kdy v aktuální dorostenecké sezoně má na svém kontě téměř bod na zápas, to příliš nečekal. "V hlavě jsem nic podobného neměl, řekl bych, že ocenění mě částečně překvapilo," přiznal se mladík.

Na první místo řadí týmové úspěchy

"Na druhou stranu máme v týmu plno šikovných hráčů, kteří by tohle ocenění mohli dostat. Vím, že se mi v této sezoně docela daří a že z většiny zápasů mám osobně dobrý pocit. Mám rád, když si můžu po zápase říct, že jsem týmu pomohl nejlépe, jak umím. Ocenění mě velmi potěšilo, ale teď se nejvíce soustředím zejména na play off," připomněl Žmola.


Naděje sparťanského hokeje.

"Je jasné, že každý hráč sleduje své individuální statistiky a ví, jak na tom je. Jsem rád, že se mi v této sezoně bodově daří, ale můžu říct, že je pro mě zejména nejdůležitější, jak si vedeme jako tým. Týmové úspěchy řadím na první místo a až poté jdou na řadu individuální výsledky," prohlásil útočník.

Žmola prozradil svůj rituál

Žmola odmala působí v pražské Spartě. "S hokejem jsem začínal někdy ve čtyřech letech v Černošicích, kde jsem se poprvé postavil na brusle. Do Sparty jsem přestupoval v páté třídě a řekl bych, že to pro mě byl velký hokejový posun a určitě velká motivace na sobě dál pracovat a zlepšovat se. Je pro mě velká čest hrát za tak slavný a úspěšný klub, jako je Sparta," uvedl talent.

Jak si rozumí s dalšími hokejisty v kabině? "Musím říct, že jsme dobrá parta, navíc i díky tomu máme v kabině skvělou atmosféru. V kabině sedím vedle Bogdana Stepanchuka, se kterým si rozumím i na ledě. Nicméně prozradím jeden svůj rituál: Pokaždé, když jedeme na venkovní zápas, vždycky sedím vedle kapitána Tomáše Bartoně," řekl Žmola.


Žmola v národním dresu.

Vážná zranění se Žmolovi naštěstí vyhýbají

Ten si pochvaluje, že se mu zatím vyhýbají vážnější zdravotní trable. "Myslím si, že jsem zatím nikdy ve své kariéře žádné vážnější zranění neprodělal," odpověděl na otázku, jak je na tom se zraněními.

"Pamatuji si, že jednou jsem měl rozseknuté ucho od střely pukem, ale jinak si na nic jiného nevzpomínám. Samozřejmě každý hokejista má každou chvíli naraženou nějakou část těla, což k hokeji patří," usmíval se Žmola.

Zdroj: hokejportal.cz, hcsparta.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
115.7 ms