Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Otočit jsme to zvládli, to je hlavní. Tým je psychicky odolný, hlásí Chlapík

Filip Chlapík © hcsparta.cz

Sparta Praha otočila těžký duel s Plzní, vyhrála nakonec 4:2. K vítězství přispěl i střelec Filip Chlapík. Podle něj tým ukázal velkou psychickou sílu a odolnost, což si velmi pochvaloval.

"Plzeň nastoupila velmi dobře. Hráli hodně do těla a vzali nám hru, kterou se chceme prezentovat. Klobouk dolů před nimi. Bylo to ale jenom o gól, kdyby to bylo třeba o tři góly, je to něco jiného," řekl po zápase Chlapík pro hcsparta.cz.

"Na střídačce ale zůstáváme vždycky pozitivní, což nám pomáhá zůstávat ve hře a věřit si, že to zlomíme. Tým má velkou psychickou sílu," pochvaloval si po utkání s Plzní sparťanský forvard.

Rozhodující byl výkon brankáře Sparty Josefa Kořenáře. "Pepa byl skvělej! V každém vyhraném zápase potřebujete, aby vám zachytal gólman. Oba naši brankáři to dělají. Chyby se stávají, někdy je to jen myšlenka, která se nepovede. Řada chyb ale pramenila z toho, že Plzeň hrála velmi dobře," uvedl Chlapík.

Tabulku produktivity neřeším, říká Chlapík

Jak se vůbec hokejista, který měl zdravotní trable na začátku sezony, cítí? "Měl jsem na začátku zdravotní komplikace, po kterých jsem se trošku hledal. Je to o nějakém období, kdy jste nahoře anebo dole, ale já se snažím hrát svoji hru a dovolit si nějaké další věci navíc," prohlásil.

"Když to vyjde, hraje se lépe. Vždycky tam jsou nedostatky ke zlepšení, ale chci hrát dobře a na ledě dominovat. Ne každé střídání to jde, ale snažím se zlepšovat zápas od zápasu," hlásí Chlapík.

Jakou motivací je pro něj tabulka produktivity? "Body se ode mě čekají, ale že bych sledoval, kolik mi schází na prvního hráče, to vůbec ne. Moje hra je o tom, že když hraju dobře, přichází i body, které jsou obrázkem mojí hry. Body mě potěší, ale nijak se na ně neupínám," dodal český reprezentant.

Zdroj: hokejportal.cz, hcsparta.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
173.1 ms