Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Kanada a Švédsko tápou, klopýtlo i Finsko. Slováci utrpěli výhru s Brity

Momentka z utkaní Finsko - Kazachstán © iihf.com

Překvapení na účet úřadujících mistrů světa. Finsko prohrálo s Kazachstánem 1:2 po samostatných nájezdech. Kanada ostudu nenapravila. Na MS prohrála i druhý zápas. Slováci na MS znovu vyhráli! Proti outsiderovi se ale hodně trápili.

Kanadští hokejisté po fiasku s Lotyšskem prohráli i svůj druhý zápas na MS v Rize. V nedělním zámořském derby prohráli s USA 1:5. Američané po úvodní porážce s Finy slaví na šampionátu první výhru. Dvakrát se mezi střelce zapsal útočník Trevor Moore. „Je to velké vítězství. Kdykoliv se hraje zápas USA - Kanada, chcete být na správné straně. Zejména jako Američan," řekl Moore.

Kanada - USA 1:5 (0:1, 0:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 52. Comtois (Beaudin) - 8. Robertson (Garland), 22. Clendening (Hellickson), 24. Moore (Robertson), 39. Moore (Garland), 58. Tennyson (Clendening, Labanc). Rozhodčí: Schrader (Něm.), Sternat - Seewald (oba Rak.).



Švýcarští hokejisté po sobotní výhře nad Českou republikou zdolali na mistrovství světa Dány těsně 1:0. Jediný gól dal Timo Meier. Čisté konto vychytal Reto Berra, stačily mu na něj ale pouhé čtyři úspěšné zákroky. „Dali jsme pouze jediný gól, ale výsledkem je i tak naše výhra. Je moc důležité to nastavení mysli, abyste byli připravení a zůstali v klidu. Věděli jsme, že nás čeká vyrovnaný zápas, ale pracovali jsme velmi dobře celých šedesát minut v obraně i útoku," pochvaloval si trenér Švýcarska Patrick Fischer.

Dánsko - Švýcarsko 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 14. Meier (Hischier, Mirco Müller). Rozhodčí: Šír (ČR), Stano - Synek (oba SR), Ondráček (ČR). Vyloučení: 1:2. Bez využití. Bez diváků.



Překvapení na účet úřadujících mistrů světa! Hokejisté Finska prohráli na MS v Rize s Kazachstánem 1:2 po samostatných nájezdech. Velkou zásluhu na výhře nováčka na šampionátu měl brankář Nikita Bojarkin, který si připsal 50 úspěšných zákroků. O výhře Kazachů, kteří na nájezdy porazili i Lotyšsko, rozhodl útočník Nikita Michajlis. Oba týmy mají ve skupině B čtyři body. „Je to pro nás velké a emotivní vítězství. Všichni jsme věřili ve své schopnosti a trenéři nás skvěle připravili tak, abychom hráli co nejlépe. Je to velký úspěch, ale věříme, že nás ještě další čekají," řekl útočník Kazachů Kirill Panjukov.

Kazachstán - Finsko 2:1 po sam. náj. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 36. Panjukov (N. Michajlis) , rozhodující nájezd N. Michajlis - 34. Lundell (Lindbohm, Ruohomaa). Rozhodčí: Romasko (Rus.), Sidorenko – Lazarev, Šalagin (všichni Běl.). Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Bez diváků.



Hokejisté Švédska nečekaně prohráli i druhý zápas na mistrovství světa v Rize. Po historickém nezdaru proti Dánsku v neděli prohráli i s Běloruskem 0:1 a stále tak čekají na první body ve skupině A. O první běloruské výhře nad Švédy na světových šampionátech rozhodl gól Germana Něstěrova z 41. minuty. Velkou zásluhu na vítězství měl brankář Danny Taylor, který zlikvidoval všech 32 střel. Bělorusko bude v pondělí dalším soupeřem českého týmu. „Dnes už neexistují jednoduché zápasy. Myslím si, že všechna utkání, které jsme od začátku přípravy na turnaj odehráli, byla těžká. Soupeř hrál chytře, nemohli jsme se přes něj dostat a poté, co dali gól, tak ještě zahustili obranu," řekl útočník Švédska Oscar Lindberg.

Švédsko - Bělorusko 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Branka a nahrávky: 41. Něstěrov (Stefanovič, Lopačuk). Rozhodčí: Heikkinen, Vikman - Nikalainen (všichni Fin.), Zunde (Lot.). Vyloučení: 2:4. Bez využití. Bez diváků.



Hokejisté Norska porazili na mistrovství světa v Rize Itálii 4:1 a připsali si první výhru ve skupině B. Hattrickem se na výhře favorita podílel útočník Mathias Trettenes, dvě branky dali Norové v početních výhodách. „Trettenes hrál dnes velmi dobře. Dařilo se mu i v přípravných zápasech, takže jsem rád, že ho vidím opět hrát takhle," ocenil výkon sedmadvacetiletého útočníka trenér Norska Petter Thoresen

Norsko - Itálie 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Trettenes (Olden, Lesund), 26. Rosseli Olsen (K.A. Olimb, Espeland), 37. Trettenes (Olden, Lindström), 41. Trettenes (Lesund, Lindström) - 52. Frank (Andergassen, Marchetti). Rozhodčí: Frandsen (Dán.), Björk - Lundgren, Yletyinen (všichni Švéd.). Vyloučení: 1:4, navíc Giliati (Itálie) 10 min. Využití: 2:0. Bez diváků.



Hokejisté Slovenska vyhráli i druhé utkání na mistrovství světa v Lotyšsku. Po úvodním vítězství nad Běloruskem (5:2) udolali v utkání základní skupiny A, v níž je po dvou duelech bez bodového zisku český tým, Velkou Británii 2:1. Britové na startu druhé části srovnali, záhy ale dal vítězný gól Róbert Lantoši, jenž asistoval u první branky svého týmu. „Jako tým jsme udělali spoustu z těch důležitých věcí, které je třeba udělat, ale přestože jsme nakonec měli na kontě přes 40 střel na branku, i tak jsme promarnili řadu příležitostí k zakončení. Snažili jsme se být dokonalí a pořád vylepšovat tu pozici pro střelu, ale když se vám pak nedaří dávat góly, je to přihrávka za přihrávkou a nikdo nevystřelí," uvedl trenér Slovenska Craig Ramsay.

Velká Británie - Slovensko 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Kirk (Perlini, Richardson) – 1. Hrivík (Lantoši), 25. Lantoši (Cehlárik). Rozhodčí: Fraňo (Česko), Gouin (Kanada) – Constanstineu (Francie), Oliver (USA). Vyloučení: 2:2. Bez využití. Bez diváků.


Zdroj: hokejportal.cz, sport.cz, iihf.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
192.9 ms