Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Velká Británie zveřejnila nominaci na MS v hokeji 2024

Liam Kirk v dresu britské reprezentace © google.com

Velká Británie se po roční pauze vrátila opět mezi elitu. Bude patřit mezi outsidery pražské skupiny A. Na soupisce nechybí ani Liam Kirk, který hájil barvy Litvínova.

Soupiska MS hokej 2024: Velká Británie

Velká Británie zveřejnila soupisku na Mistrovství světa v hokeji 2024. Nelze očekávat, že by Velká Británie bojovala o postup, primárním cílem bude spíše záchrana mezi elitou. Velká Británie přitom v minulosti patřila mezi evropské velmoci ve třicátých letech 20. století.

Největší postavou týmu bude útočník Liam Kirk, který strávil jeden rok v dresu Litvínova. Nutno dodat, že v play off byl třetím nejproduktivnějším hráčem, což je velice slušný počin. Po roce se ale loučí, navzdory zájmu klubu.

Liam Kirk na sebe upozornil na Mistrovství světa v hokeji 2021, když se stal nejlepším střelcem se sedmými přesnými zásahy. Celkem nasbíral devět bodů, když k sedmi trefám přidal ještě dvě asistence.

Zbytek týmu tvoří převážně hráči britské Elite League.

Věkový průměr hráčů je 29,72. Celkově má tým Velké Británie starší hráče, zejména v obraně. Těžko říci, zda zkušenosti z tamní ligy budou stačit na nejlepší evropské nebo zámořské hráče.

Nominace Velké Británie pro mistrovství světa:

Velká Británie začne svou pouť hned zostra, když vyzve v sobotu 12:20 Kanadu. Tento zápas byl vybrán jako Family Game, což je cenově zvýhodněné vstupné.

Přečtěte si také: Švédsko zveřejnilo hvězdný kádr pro MS v hokeji 2024

Zdroj: hokejportal.cz, sociální síť X
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
72.0 ms