Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Úspěch Třince? Ubojovali jsme si to partou, říká Cienciala

David Cienciala © google.com

Čím to je, že se Třinci povedlo v letošní sezoně již popáté v řadě ovládnout nejvyšší českou hokejovou extraligu? Podle útočníka Davida Ciencialy je to hlavně díky tomu, že je v klubu skvělá parta.

"Je to neskutečné. Fakt neskutečné. Už jen za tu cestu, jakou jsme ušli v play off. Odehráli jsme 21 zápasů a pořád jsme stejně nacházeli síly," přemítal Cienciala, jakého úspěchu se Ocelářům povedlo dosáhnout trnité cestě navzdory.

"Neskutečná parta! Ubojovali jsme to naší partou, kolektivem. Pocity jsou neuvěřitelné," řekl hráč, který má v třinecké kabině přezdívku Činel, pro hcocelari.cz. Teď už si se svými spoluhráči užívá zaslouženou dovolenou a raduje se z dalšího titulu.

"Pět titulů v řadě? To je něco neskutečného. Jsem strašně rád, že jsem teď do toho rozběhnutého vlaku stihl naskočit. Kluci mě v šatně přijali skvěle. Jsem strašně rád, že máme titul," uvedl Cienciala, jenž na začátku sezony hrál za Pardubice.

Být poraženým finalistou je hrozná bolest, ví Cienciala

Právě proti pardubickému Dynamu pak Třineckým vystřelil pátý titul v řadě. "Marko (Daňo - pozn. red.) házel puk do branky, upřímně ani vůbec nevím, čím jsem ho trefil. Jenom vím, že to brankáři prošlo mezi nohy. Šťastný gól, ale takové v play off padají," ví útočník.

Hodnotil i výkon finalistů z Pardubic. "V tomhle je sport krutý. Já hrál finále čtyřikrát, dvakrát jsem odcházel jako poražený. Je to strašná bolest. Vítěz ale může být jen jeden. Já jsem strašně rád, že jsme to my," prohlásil v rozhovoru Cienciala.

Tomu se nedávno narodil syn, prožívá tak opravdu vydařené životní období. "Až to budu jednou dětem vyprávět, až budou starší... Těším se na to. Je to super, že se nám to povedlo," radoval se někdejší pardubický forvard a současná opora Třince.

Zdroj: hokejportal.cz, hcocelari.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
56.3 ms