Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Tomáš Hertl nakonec neposílí českou hokejovou reprezentaci

Tomáš Hertl slaví gól za Vegas © google.com

Vyhlížená posila ze zámoří, Tomáš Hertl, nakonec nedostal zelenou od Las Vegas Golden Knights a neposílí tak českou hokejovou reprezentaci na MS v hokeji 2024.

Tomáš Hertl neposílí Česko na MS v hokeji 2024

Souboj mezi Dallasem Stars a Las Vegas Golden Knights rozhodoval až poslední sedmý duel, v němž poslal Radek Faksa do dalšího kola Dallas Stars. Pro loňského vítěze Stanley Cupu jde o hořkou pilulku, když dokázal vyhrát první dva úvodní zápasy na ledě Dallasu.

Čeští fanoušci nebyli tolik smutní, jak fanoušci Zlatých Rytířů, a s napětím čekali, zda Tomáš Hertl posílí českou reprezentaci. Generální manažer reprezentace, Petr Nedvěd, nebyl příliš optimistický, když padla otázka, zda zkušený český útočník posílí národní tým.

Jeho pesimismus se bohužel naplnil a Tomáš Hertl neposílí národní mužstvo, i přes jeho obrovskou chuť a ochotu reprezentovat na MS v hokeji 2024.


Příliš velké riziko pro Vegas

Tomáš Hertl byl mimo hru vinou zranění od půlky února, ještě v dresu San Jose Sharks. Osmého března byl český útočník vyměněn do Las Vegas, ale do hry zasáhl až po rekonvalescenci, devátého dubna.

„Klub to nedovolil,” potvrdil Nedvěd. „Tomáš je pro Vegas investicí na dalších šest let. Odehrál v play off velkou porci minut, ale jeho koleno není stoprocentní. Pro nás je to obrovská ztráta, na Tomáše jsme se těšili, ale bohužel to musíme respektovat.”

Zdravotní prohlídka Davida Kämpfa dopadla podstatně lépe a defenzivní centr už je na cestě do Prahy na domácí Mistrovství světa v hokeji 2024. K mužstvu se připojí během čtvrtečního tréninku. Koho však nahradí v sestavě, Nedvěd prozradit zatím nechtěl.

Celý trenérský štáb je rád, že má za sebou starosti s nominací, a nyní se může plně soustředit na samotný šampionát. Sestava je pro ně uzavřená, jedinou výjimku tvoří duo Pastrňák - Zacha, pro které mají dveře otevřené.


Zdroj: hokejportal.cz, sociální síť X, isport.blesk.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
48.3 ms