Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Soupiska Norska pro MS v hokeji 2024

Norsko slaví výhru nad Kanadou na MS 2023 © google.com

Norsko je další zemí, která odtajnila soupisku pro blížící se MS v hokeji 2024. Na soupisce nechybí ani největší hvězda, Mats Zuccarello

Soupiska MS hokej 2024: Norsko

Norsko dosud nikdy nezískalo medaili v hokeji na Mistrovství světa nebo Zimních olympijských hrách. Na posledním šampionátu se Norsko umístilo předposlední ve skupině, když zaznamenalo pouze hubenou výhru nad Slovinskem v poměru 1:0. Další body si připsalo za prohru s Kazachstánem 3:4 na samostatné nájezdy a cenný skalp Kanady 3:2 na samostatné nájezdy. Pro Norsko to byla teprve druhá výhra nad kanadským týmem v historii.

Průměrný věkový průměr hráčů Norska činí 25,64 let. Nejstaršími hráči jsou útočníci Patrick Thoresen (40) a Mats Zuccarello (36). Oba dva hráči dokazují, že věk je pouze číslo.

Ve svých klubech v letošní sezóně zaznamenali:

Hráč

OZ

G

A

B

Patrick Thoresen

57

28

51

79

Mats Zuccarello

69

12

51

63

Patrick Thoresen se stal vítězem norské ligy se Storhamarem a skončil čtvrtý v produktivitě play off. Ani slušný bodový počin Zuccarella nestačilo Minnesotě na to, aby postoupila do play off NHL. Zuccarello byl celkově čtvrtý v produktivitě celého týmu.

Norsko hraje ve skupině A společně s Českem a v pátek v odstartuje celý šampionát zápasem proti Švýcarsku. Zápas začíná v 16:20.

Přečtěte si také: Německo zveřejnilo soupisku na MS v hokeji 2024

Zdroj: hokejportal.cz, sociální síť X
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
79.5 ms