Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Radim Rulík oznámil nominaci na Mistrovství světa v hokeji 2024

Radim Rulík na tiskové konferenci © google.com

Čeští hokejisté zakončili české hokejové hry třetí prohrou. Po zápase trenér české reprezentace oznámil nominaci na světový šampionát.

Soupiska MS hokej 2024: Česko

Radim Rulík na včerejší tiskové konferenci oznámil nominaci české hokejové reprezentace na nadcházející Mistrovství světa v hokeji 2024, které se bude konat v Praze a Ostravě. Z kádru vyřadil deset hráčů. Na domácí šampionát se nevešli čtyři obránci: Dominik Mašín, Jan Košťálek, Jiří Ticháček a Libor Zábranský. Mezi útočníky nedostali šanci Tomáš Nosek, Radim Zohorna, Jakub Vrána, Filip Chlapík, Ondřej Kovařčík a Michael Špaček.

Své rozhodnutí komentoval: „U Tomáše musím říct, že jsem se po prvním zápase rozhodl, že už ho nebudu nominovat na další utkání. Nebudu říkat důvody, zvolili jsme jiné hráče. Je to těžké po jednom utkání, ale rozhodl jsem se tak. Jakub Vrána je talentovaný, ale nepřijel v takové formě, jakou bychom si představovali.” Ze stejných důvodů se rozhodl Rulík vyřadit z nominace i Radima Zohornu.

Podívejte se na záznam z tiskové konference:


Trenér národního mužstva vyřadil z nominace také Filipa Zadinu a Petra Kodýtka po zápase s Finskem. K týmu by se měl připojit útočník Toronta Maple Leafs, David Kämpf. K mužstvu se připojí ve čtvrtek, jakmile splní všechny výstupní prohlídky.

Potencionální posily pro českou hokejovou reprezentaci

Realizační tým stojí dále o obránce Davida Jiříčka, který momentálně hraje play off s Clevelandem v AHL. Národní mužstvo by posílil pouze v případě, pokud by Cleveland vypadl. Brzy ráno skončila série mezi Dallasem a Las Vegas. kde Radek Faksa rozhodl vítězným gólem o postupu Dallasu. Tím se otevírá možnost, že národní mužstvo by mohl posílit Tomáš Hertl.

Zároveň jsou ponechána zadní vrátka pro další české zástupce, kteří postoupili do druhého kola play off NHL. Konkrétně jde o útočníky Davida Pastrňáka a Pavla Zachu z Bostonu, Martina Nečase z Caroliny, Radka Faksu z Dallasu a obránce Tomáše Hronka z Vancouveru.


Zdroj: hokejportal.cz, sociální síť X
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
80.4 ms