Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Pavel Zacha oceňuje atmosféru a chválí výkon Lukáše Dostála

Gól Pavla Zachy © google.com

Pavel Zacha si ve svém druhém startu za českou hokejovou reprezentaci připsal velmi důležitý gól, díky kterému posunul Česko do semifinále.

MS hokej 2024: Pavel Zacha chválí Lukáše Dostála i diváky

Pavel Zacha byl jedním ze strůjců čtvrtečního vítězství českého týmu nad USA. Jeho kuriózní gól byl také jediným v zápase a rozhodl o tom, že si čeští hokejisté zahrají po dvou letech v semifinále, kde vyzvou silné Švédsko. Švédsko všechny své zápasy ve skupině vyhrálo a ve čtvrtfinále si poradilo se svým sousedem 2:1 až v prodloužení.

Jaké jsou bezprostřední dojmy Pavla Zachy po zápase?

„Když se vyhraje takto důležitý zápas, tak je to super. Jsem rád, že jsem součástí týmu, který hraje výborně celý turnaj. Kluci mě dobře vzali do týmu. Vyhrát takto těžký zápas 1:0 před domácími fanoušky. Dosty dneska chytal výborně,” řekl Pavel Zacha.

Pavel Zacha dosud nereprezentoval český národní tým, takže hned na úvod své reprezentační kariéry premiéra před domácím publikem. Jaké byly představy hráče Boston Bruins?

„Takovou super atmosféru jsem si nepředstavoval, ale je to příjemné překvapení a tlačili nás celý zápas. Bylo to super, že jsme mohli vyhrát takový zápas.”

USA byla nejproduktivnějším týmem celého šampionátu po základních skupinách. Hned trojice Američanů (M. Boldy, J. Gaudreau a B. Tkachuk) byli v čele produktivity. Asi málokdo čekal, že v zápase padne pouze jeden gól.

„Celý tým výborně bránil, Dosty zachytal neskutečně. Pokud budeme takto zodpovědně hrát v defenzívě i další zápasy můžeme vyhrát.”

Český tým zažil perné chvíle, zejména na konci druhé a začátku třetí třetiny, kdy USA hrála přesilovou hru. Amerika zvyšovala obrátky a v obranném pásmu českého týmu bylo opravdu perno.

„Chtěli hrát pořád ofenzivně. Nechtěli jsme, aby se k nám dostávali často do pásma. Prvních deset minut se nám to dařilo, ale pak nás začali tlačit. Vydrželi jsme to a vyhráli zápas.”

Bylo tam dost menších potyček a pošťuchování, nejvíc byl vidět Radko Gudas a Brady Tkachuk. Jak se hrálo Pavlu Zachovi v takové atmosféře?

„Vyhrocené zápasy jsou super, proto nás hokej baví. Já si to užívám,” odpověděl Zacha.

Na závěr rozhovoru vyzdvihl především výkon Lukáše Dostála.

Celý rozhovor:

Zdroj: hokejportal.cz, sociální síť X
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
39.8 ms