Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Pavel Zacha je rád, že může reprezentovat, a těší se na atmosféru

Pavel Zacha © google.com

Pavel Zacha poskytl médiím rozhovor. Na minulost neodpovídal, ale těší se na atmosféru domácího šampionátu. Je opravdu nadšený, že může být součástí týmu.

Rozhovor s Pavlem Zachou: Těším se na atmosféru

Pavel Zacha se několikrát za sebou omluvil z účasti na mistrovství světa v hokeji. Co nakonec rozhodlo o tom, že se Pavel Zacha připojil k české hokejové reprezentaci?

„Jedna z věcí, která byla pro mě důležitá, byla komunikace. Když za mnou z reprezentace přijeli do Ameriky, pobavili jsem se i o tom, co bylo. Rozhodl také zájem reprezentace, že o mě stojí a hlavně dobrá komunikace, co mě přesvědčilo o příjezdu. A samozřejmě hrát doma je velká věc, když jsem tady vyrůstal a hrál,” řekl Zacha o jeho účasti.

Letošní mistrovství světa má nakročeno překonat předchozí rekord, který byl zaznamenán rovněž v Praze a Ostravě, a to v roce 2015.

„Atmosféra? Jedna z nejlepších na světě si myslím. S těmi fancluby a věcmi je to trochu jinačí, než v NHL. Těším se, že to budu moct vidět naživo zítra,” neskrýval svou radost.

Český tým zítra čeká nelehký soupeř na závěr - Kanada. Zároveň se jedná o dobrou přípravu na čtvrtfinále, kde nebude slabého soupeře.

„Bude to dobrá výzva do toho hned takhle skočit. Zahrát si s dobrým týmem a připravit se právě na důležité zápasy potom. Jsem rád, že tu můžu být a zahrát si.”


Pasta patří mezi nejlepší hráče v NHL. Moc mi pomohli s Davidem Krejčím

Podle dopoledního tréninku a následného potvrzení Tomáše Plekance je pravděpodobné, že Pavel Zacha bude hrát v jedné lajně s Davidem Pastrňákem.

„Bylo by to super. Myslím si, že každý hráč tady v tom týmu, když jsem je viděl, je výborný. S kýmkoliv bych mohl hrát, budu za to rád. S Davidem jsme teď dohromady skoro dvě sezóny, takže hrát s nim by bylo super taky,” odpověděl na otázku týkající se jeho možného zařazení vedle Davida Pastrňáka.

„David je jeden z nejlepších hráčů v NHL, hrát s ním je docela jednoduché. Je výborný v komunikaci; říká, kde máme být. Už když jsem přišel z New Jersey do Bostonu, tak mi hodně pomohl s Davidem Krejčím. Mluvili se mnou a radili mi, jak se zlepšovat, co a jak mám dělat. Když víme, kde jsme na ledě, hodně to pak pomůže v rozhodování a rychlých nahrávkách,” vyzdvihuje přínos Davida Pastrňáka a nezapomíná ani na rady Davida Krejčího po svém příchodu do Bostonu.

Pavel Zacha má za sebou nejvydařenější sezónu v NHL, pokud jde o počet nasbíraných bodů.

„Jsem rád, že jsem se cítil dobře celou sezónu. Udělám cokoliv pro to, abych mohl trošku pomoct týmu. Viděl jsem, že se zatím klukům hodně daří, což je super. Já budu mít jenom radost, když jim budu moct trochu pomoct a doufám, že využiju formu, kterou jsem měl letos v sezóně.”

„Když jsme vypadli, podíval jsem se na soupisku a všiml jsem si hodně jmen hráčů, s kterýma jsem hrál. Dnes nehrajeme zápas, takže si určitě popovídáme. Být s nimi ve stejné kabině a zahrát si s nimi, to bude super. Hodně se těším,” neskrýval radost.

Rozhovor s Pavlem Zachou:

Zdroj: hokejportal.cz, sociální síť X
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
43.6 ms