Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

MS v hokeji 2024: Vyrovnaný zápas zvládla lépe Kanada. Češi berou bod

David Pastrňák © google.com

Zápas mezi Českem a Kanadou byl velice vyrovnaný. Češi se dokázali vrátit do zápasu v posledních minutách třetí třetiny po odvolání Dostála. Nakonec ale padli v prodloužení.

MS v hokeji 2024: Kanada - Česko 3:3 (0:0, 0:0, 3:3)

Branky: 22. D. Cozens (O. Power, N. Paul), 32. D. Mercer (D. Severson), 36. B. Hagel (J. Tavers, P. Dubois) - 50. D. Kubalík (M. Nečas, L. Sedlák), 57. O. Palát (D. Špaček, R. Červenka), 58. R. Červenka (M. Nečas)

Kanada: J. Binnington - C. Parayoko, O. Power, J. Oleksiak, B. Byram, D. Severson, K. Guhle, O. Zellweger - D. Mercer, J. McBain, B. Tanev - C. Bedard, N. Paul, J. McCann - P. Dubois, J. Tavares, B. Hagel - A. Mangiapane, D. Cozens, M. Bunting

Česko: L. Dostál - R. Gudas, J. Krejčík, J. Rutta, M. Kempný, T. Kundrátek, L. Hájek, D. Špaček - D. Pastrňák, P. Zacha, R. Červenka - O. Kaše, L. Sedlák, O. Palát - M. Nečas, D. Kämpf, D. Kubalík - J. Flek, D. Tomášek, O. Beránek

Rozhodčí: Björk (SWE), Kaukokari (FIN) - Briganti (USA), Yletyinen (SWE)

Poměr střel: 26 - 22

Stadion: O2 Arena, Praha

Počet diváků: 17 413

První třetina: Aktivní Češi, kanadská tyčka

Začátek zápasu odstartovala přesilovka Kanady po chybném vyhození Jakuba Krejčíka, který poslal puk do hlediště z vlastního pásma. Po chybě Connora Bedarda se dostal do brejku Jakub Flek, ale neprostřelil Binningtona.

Český tým si rovněž zahrál přesilovou hru, ale také neuspěl. Nicméně, nějaké náznaky nacvičených signálů tam byly.

Dvě minuty před koncem trefil Damon Severson levou tyč Dostálovy branky. Skóre se neměnilo a český tým přestřílel Kanadu 10:7.

Bezgólová druhá třetina

Druhá část byla bojovnější. Kanada vyrovnala střelecký účet s Českem 5:5, což ukazuje na velmi takticky svázaný zápas.

Teprve ve druhé polovině druhé třetiny se do své velké šance dostal český tým, když David Pastrňák neměl dostatečnou rychlost, ale v těžké situaci předložil puk Romanu Červenkovi. Ten zkusil efektní zakončení, ale Binningtonův beton byl proti.

Obrovskou šanci měl také Martin Nečas, který ke konci třetiny nabral rychlost do útočného pásma a zvolil obtočení kolem brány a následné zakončení, ale Severson mu zabránil Nečasovi ve skórování.

Třetí třetina: Dva góly s odvolaným gólmanem

Třetí třetinu zahájili Češi podobně, jako v první třetině, a to vyloučením. Tentokrát se nejednalo o zdržování hry, ale o vysokou hůl Michala Kempného. Po sedmi vteřinách Kanada využila přesilovou hru a šla do vedení.

Český tým se nevzdával, hýřil aktivitou, ale střelecky byli aktivnější Kanaďané.

Češi dostali také možnost přesilové hry po podražení Bedarda, a také jí proměnili. Dominik Kubalík dostal šikovnou přihrávku od Martina Nečase, nemýlil se, a stav byl 1:1!

Gólová radost netrvala dlouho a Kanada opět šla do vedení. Aby toho nebylo málo, čtyři minuty poté následoval další gól v české síti. S českým týmem to vypadalo špatně, když prohrával 1:3.

Dawson Mercer daroval českému týmu výhodu, když se provinil podražením a český tým zkoušel necelé čtyři minuty před koncem odvolat Lukáše Dostála. Ondřej Palát dokázal využít početní převahu skvělou tečí a snížil na 2:3.

O minutu a půl hráli Češi opět v šesti a dokázali vyrovnat na 3:3! Roman Červenka zužitkoval opět výbornou přihrávku Martina Nečase.

Další gól nepadl a utkání šlo do prodloužení.

V půlce prodloužení fauloval Dubois a opět jsme měli k dispozici přesilovou hru, tentokrát 4 na 3. Bohužel, puk sjel z hole Martina Nečase a Kanaďani jeli do brejku a po šťastném odrazu se dostal puk k nejlepšímu střelci turnaje, Dylan Cozens, a bekhendem rozhodl o výhře Kanady 4:3 po prodloužení.

Český tým tak padl teprve podruhé v základní skupině, ale až v prodloužení. Ani jednou neprohrál v základní hrací době, což je dobrá vizitka.

Sestřih zápasu:


Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
52.0 ms