Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Mladá Boleslav ohlásila posilu z Finska, která hrála i na olympiádě

Juhamatti Aaltonen © Getty Images

Bruslařský klub z Mladé Boleslavi v novém ročníku posílí Juhamatti Aaltonen. Jedná se o ostříleného finského hráče, který se objevil i na ZOH v Soči.

38letý útočník má dodat hlavně zkušenost. "V mých očích máme poměrně mladý tým, a tak jsem si přál někoho zkušenějšího," uvedl na adresu Aaltonena sportovní ředitel středočeského celku Martin Ševc.

"Juhamatti má už ledacos za sebou, ale pořád je velmi odhodlaný a má zájem zkoušet nové věci," nechal se Ševc slyšet v rozhovoru pro oficiální webové stránky Bruslařů bkboleslav.cz.

"Očekáváme samozřejmě produktivitu a pomoc v přesilových hrách," doplnil ještě příchod hráče, jemuž jen těsně utekla účast na letošním mistrovství světa ve finském dresu, Ševc.


Juhamatti Aaltonen

Jak se k přestupu staví sám Aaltonen? "Mladá Boleslav o mě projevila zájem a já si řekl: proč ne? Českou extraligu jsem nikdy nehrál, ale vždycky se mi líbila. Líbí se mi, jakým stylem Češi o hokeji přemýšlí," prohlásil hokejista.

Čím ho Mladá Boleslav přesvědčila? "Asi hlavně tím zájmem, který byl opravdu velký. A co vím o Boleslavi? Že je tam Škodovka a že je kousek od Prahy," smál se Aaltonen, účastník ZOH 2014 v Soči (Rusko).

Zná nějaké hráče z BK Mladá Boleslav? "Mattiho Järvinena a Tima Söderlunda. Samozřejmě mám povědomí i o pár dalších, proti kterým jsem někdy hrál, ale ty neznám osobně," řekl Aaltonen.

Zdroj: bkboleslav.cz, hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
68.8 ms