Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Každá výhra je pro nás cenná, hlásí Horák po Švédských hrách

Roman Horák © google.com

Jen jedno vítězství zaznamenal český reprezentační výběr na Švédských hokejových hrách. I to je ovšem cenné. Alespoň pro Romana Horáka, útočníka národního týmu ze Sparty Praha.

Tři body získal tým vedený koučem Radimem Rulíkem na Švédských hrách jen proti Švýcarsku, které po pěkném obratu nakonec přestřílel 5:3. Jinak ale prohrál 2:4 s Finskem a 1:4 se Švédskem.

"Každá výhra je cenná. I když byla na tomto turnaji jediná, tak jsme rádi, že jsme to mohli zakončit vítězně. Tentokrát to nebylo úplně optimální, ale alespoň bereme jednu výhru," prohlásil pro hcsparta.cz útočník reprezentace Roman Horák.

"Spousta kluků se nám teď obměnilo, takže to bylo trochu jiné, muselo si to maličko sednout. Na druhou stranu tu bylo také hodně zkušených hráčů, takže bych se na to úplně nevymlouval," prohlásil forvard.

Spolupráci s Beránkem a Flynnem si Horák pochvaloval

"Každý hráč, který dostane pozvánku do národního týmu, má kvalitu. Bohužel jsme ale dokázali i přes tyto faktory vyhrát jen jeden zápas," nehledal žádné výmluvy někdejší hráč slavné zámořské NHL.

Horák dělal kapitána, vnímá to jako nějaký signál směrem k mistrovství světa? "Ani bych neřekl. Švédsko je jen jednou zastávkou Euro Hockey Tour, taky mi už je dost let a za národní tým jsem odehrál hodně zápasů na různých turnajích. Nemyslím si, že by to do budoucna znamenalo nějakou výhodu," řekl.

Jak se mu hrálo ve spolupráci s Ondřejem Beránkem a Oscarem Flynnem? "Bylo to docela fajn. Všichni jsme docela pohybliví, dařilo se nám napadat a měli jsme hodně šancí. Bohužel se nám je nedařilo proměnit, ale podle mě to bylo super," hlásí Horák.

Zdroj: hokejportal.cz, hcsparta.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
191.5 ms