Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Jiří Kalous: Máme více variant s Jakubem Krejčíkem i bez něj

Jan Rutta © google.com

Česká hokejová reprezentace se dnes bude muset obejít bez distancovaného Jana Rutty. Otazníky se objevují také kolem startu Jakuba Krejčíka.

Česká hokejová reprezentace se poprvé v historii dostala do finále mistrovství světa v hokeji na domácí půdě. Ze základní skupiny postoupila do vyřazovacích bojů ze třetího místa, ve čtvrtfinále si poradila s USA 1:0 a vymazala tak nejproduktivnější tým. V semifinále si vyšlápla na Švédsko a přejela ho 7:3, což se dosud nikdy nestalo. Nyní čeká na svěřence Radima Rulíka Švýcarsko, se kterým prohráli ve skupině na samostatné nájezdy 1:2.

Trenérský štáb zareagoval tak, že dopsal na soupisku obránce Jana Ščotku za zraněného Jakuba Fleka.

„Tak my věříme, že dobře. Není to úplně běžná záležitost, že se hraje finále mistrovství světa, a navíc na domácí půdě. Je to skvělá věc pro všechny zúčastněné a fanoušky z celé republiky. Jsme strašně rádi, že se nám podařilo dostat až tak daleko,” hodnotí asistent trenéra Jiří Kalous.

Včera byl velký důvod k radosti, zároveň včerejší zranění Jakuba Krejčíka a dodatečný distanc Jana Rutty mohou přinést komplikace. Jak to vypadá se zdravotním stavem Jakuba Krejčíka?

„Jakub utrpěl ve včerejším zápase zranění v oblasti obličeje. Od toho momentu je v péči lékařů, ale uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Tady hraje roli každá minuta, doktoři se o něj starají a uvidíme, jaký bude stav před utkáním, jestli bude moct nastoupit.”

„Máme připravené varianty s Kubou nebo bez Kuby, ale všechno se bude odvíjet od zdravotního stavu Jakuba Krejčíka.”

Proti Švýcarsku nastoupí Česko podruhé na turnaji. Myslí si Jiří Kalous, že se bude Švýcarsko prezentovat podobným způsobem, jako v předchozím vzájemném zápase?

„Nemyslíme si, protože oni od prvního zápasu na šampionátu předvádí vynikající hokej. Není to náhoda, že se dostali až do finále turnaje, porazili Kanadu, nás porazili. Víme, jakou kvalitu má jejich tým a podle toho se na ně připravujeme. Nebude to souboj jen brankářů, ale všech hráčů. Očekáváme velmi těžké utkání.”

Za Švýcarsko září český rodák Fiala. Je důvod k obavám, že by mohl odposlechnout nějaké pokyny ze střídačky?

„Nemyslím si, že by mohl něco odposlechnout. Kevin je hráč světové extra třídy a musíme si na něj dát pozor.”

Český tým se prezentuje nebývale ofenzivně a hokejem baví, což je příjemná změna oproti předchozímu mistrovství.

„Máme dobrý pocit z týmu, jakým způsobem vystupuje a hraje, jak nechává všechno na ledě. Podařilo se nám po dlouhé době vyvolat pozitivní emoce po dlouhé době u fanoušků a dalších lidí.”

Celý rozhovor:

Zdroj: hokejportal.cz, sociální síť X
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
62.9 ms