Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

David Tomášek věří v sílu týmu a nemá strach ze Švédska

Radim Rulík s Davidem Tomáškem © google.com

David Tomášek si užívá atmosféru mistrovství světa a věří v dnešní úspěch českého týmu proti favoritovi turnaje.

MS hokej 2024: Včerejší rozhovor s Davidem Tomáškem před dnešním zápasem

David Tomášek odváděl velmi kvalitní výkony; nakonec se musel pakovat ze druhé lajny, aby přenechal místo posílám z NHL a přesunul se až do čtvrté útočné formace. Centr David Tomášek hraje ve švédské lize za Färjestad, kde měl velmi slušná čísla v této sezóně. Titulu se ale nedočkal i přesto, že se svým týmem vyhrál základní část.

Česko i Švédsko budou hrát poprvé v netradiční čas, ve 14:20. Jak si zvyká David Tomášek na změnu herního programu?

„Určitě musíme změnit režim, ještě jsme se s tímto na turnaji nesetkali. Podmínky jsou pro oba týmy stejné, a my se na to připravíme.”

David Tomášek působí ve švédské hokejové lize. Jak prestižní bude dnešní zápas pro pražského rodáka?

„Moc hráčů ze švédské ligy tam není, takže to nebude moc prestižní. Je to kompletně NHL tým, s výjimkou několika hráčů, včetně mého spoluhráče. Švédové mají kvalitní tým, ale my se na ně připravíme. Budeme nadále hrát srdcem a určitě nás poženou i skvělí diváci.”

Čtvrtfinále je odrazové místo, podle kterého se určí, zda byl šampionát úspěšný. Český tým naštěstí tuto těžkou prověrku zvládl, a nejvyšší tlak by měl mít za sebou.

„Čtvrtfinále je velmi důležité, a určitě to je odrazový můstek. Beru to ale tak, že stále musíme být pod nějakým tlakem. Já si myslím, že máme obrovskou sílu, věřím celému týmu. Každý plní svou roli. Připravíme se a půjdeme za vítězstvím,” okomentoval David Tomášek.

Švédové složili mimořádně silný tým, jak již bylo řečeno. Každé jméno znamená v NHL pojem. Nic jiného, než zlato, ve Švédsku neberou. Může toto něčím připomínat zlaté mistrovství světa z roku 2010, kdy český tým vyřadil rovněž našlapané Švédsko, a ve finále porazil hvězdami nabité Rusko?

„Švédové mají velké sebevědomí. Švédská média neberou nic jiného, než zlato. Já věřím, že je zastavíme. Ten tlak je nyní vyšší na nich, ve čtvrtfinále se trápili s Finy a věřím, že se potrápí i s námi.”

Švédsko hrálo své zápasy zatím pouze v Ostravě. Doposud nehráli před českým kotlem. Jak vidí tuto výhodu David Tomášek?

„Myslím si, že to udělá hodně. Co jsme slyšeli od Kanaďanů nebo Američanů, tak ta atmosféra na ně dýchla. Nechci říct, že na to nejsou zvyklí, jsou to hráči jako prase, ale něco to určitě udělá. Věřím, že nám ta atmosféra opět pomůže, je to to nejlepší, co jsem zažil v kariéře. Strašně si to užívám a zároveň jsem rád, že jsem součástí tohoto týmu. Věřím, že naše síla je obrovská a dnes nekončíme.”

„Švédové nemají v nátuře, že by byli namistrovaní. Ale přijeli jim hvězdy z NHL, hlavně do obrany. Média řeší hodně, že ten tým má na zlato.”

Celý rozhovor:

Zdroj: hokejportal.cz, sociální síť X
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
43.4 ms