Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

David Pastrňák: Boston neměl příliš radost. Hrozně se těším

David Pastrňák © google.com

Příchod Davida Pastrňáka zaznamenal rozruch. Hned po svém příjezdu poskytl rozhovor a odpověděl hned na několik zajímavých otázek.

Rozhovor s Davidem Pastrňákem: Palič a Červus hrají výborně na turnaji

„Byly tam trochu komplikace s rodinkou, která musela přebookovat let a doletí později. Ale jinak jsem rád, že jsme se sem dostali a celkově to bylo v pohodě,” popisoval Pastrňák svou cestu do Česka.

Je zřejmé, že oba dva hráče uvidíme v zítřejším zápase proti Kanadě. Základní skupina končí, a to v zápase proti Kanadě, což bude přímý souboj o první místo ve skupině.

„Nemám s tím problém. Musím se zpátky dostat do zápasového temp, mám před sebou jeden trénink. Nebude to nic příjemného. Snad to zvládnu,” usmívá se.

V týmu Kanady jsou zajímaví hráči, s kterými se běžně setkává v NHL. Na otázku, zda se na někoho speciálně těší, odpověděl: „Nevím, kdo za Kanadu hraje přesně. Pár zápasů jsem viděl, hodně jim to bruslí. Bude to dobrý zápas, navíc je pořád první místo k mání v tabulce. Důležitý zápas a hlavně to bude dobrý hokej.”

David Pastrňák s Pavlem Zachou doplní Ondřeje Paláta a vznikne útočná formace. Jak reagoval Pastrňák na zařazení Ondřeje Paláta právě k nim?

„Vám se to tak zdá? (smích) Palič je samozřejmě velmi zkušený veterán v NHL, má dva Stanley Cupy. Měl jsem šanci s ním hrát pár zápasů na Světovém poháru a absolvovat několik tréninků. Vím, že Palič je strašně chytrý a bojuje. Je to super hráč, se kterým si rád ťuknu. Myslím si, že nebude problém v souhře, zatím tady hraje výborně.”

Ve hře je také samozřejmě varianta s Romanem Červenou.

„Všichni víme, že s Červusem ta souhra tam je. Nebylo by to nic nového, kdybych s ním nastoupil. Víme, co od sebe očekávat a předvádí také výborné výkony, jako Palič. Celkově se snažím přizpůsobit hráčům v jakýchkoliv lajnách. Během své kariéry jsem hrál s mnoha hráči, takže v tomto problém nevidím,” odpověděl případnou možnost oprášení spolupráce s Romanem Červenkou.

Hokej je na prvním místě v Česku

Následovala otázka, co říká na atmosféru, která provází domácí šampionát.

„Co jsem to zapnul, tak atmosféra byla neskutečná. Sledoval jsem to jedním okem, po vypadnutí jsem to začal sledovat víc, a ta atmosféra je opravdu neskutečná. Lidi hokej zase probudil, jasně ukazují, že je tady na prvním místě. Hrozně se těším. Ani nevím, kdy jsem v Česku hrál naposledy, navíc ještě před rodinou,” neskrýval své nadšení.

Oba dva hráči přiletěli velmi brzo do Prahy a podle slov hvězdy Boston Bruins, se vedení klubu moc netvářilo na brzký odlet.

„Neměli moc radost, hokeje bylo hodně, hrál jsem dost minut, zápasů bylo hodně. Určitě se jim to nelíbilo, ale na druhou stranu jim musím poděkovat, že to pochopili. Bylo by pro mě hrozně těžké posílit tým, pokud by se mistrovství nehrálo doma v Česku. Chápou, že je to pro mě lukrativní,” popsal jednání s klubem.

S příletem Davida Pastrňáka, Pavla Zachy a Martina Nečase stouply akcie českého nároďáku strmě nahoru. Jak vnímá Pasta zvýšená očekávání fanoušků?

„Musíme se hlavně soustředit na tu přítomnost. Nemůžeme se moc dívat daleko. Zítra je před námi zápas s Kanadou. Jak jsem říkal, je to zápas o první místo v tabulce, může být naše, když je porazíme. Teď řešit čtvrtfinále je podle mě úplná hloupost. Musíme se soustředit na zítřejší zápas.”

Následovaly také otázky na tělo, zda má zdravotní obtíže, ale David Pastrňák odpověděl jasně:

„To bych teď nechtěl řešit. Můžeme se o tom pobavit po mistrovství. Ale kdybych se necítil, že týmu mohu pomoct, tak bych tady nebyl.”

Rozhovor s Davidem Pastrňákem:

Zdroj: hokejportal.cz, sociální síť X
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
40.9 ms