Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Přestupy v Tipsport extralize: 9. týden

Jiří Karafiát © beranizlin.cz

Zlín sestoupil a opouštějí ho hráči. Brankář a hvězda týmu bude chytat ve Finsku, tamtéž míří i obránce. Další zlínský hokejista bude sezonu dohrávat v Německu, Francouz ve službách Beranů se těší na švýcarskou ligu.

Karafiát si vyzkouší Finsko

Útočník zlínských Beranů Jiří Karafiát míří do finské hokejové soutěže, kde bude oblékat dres celku Joensuun Kiekko-Pojat v tamní Mestis. 23letý hokejista je odchovancem Zlína.


Karafiát poprvé nadobro opouští Zlín.

Karafiát je zároveň někdejším českým reprezentantem do 20 let. Celou kariéru hraje za Zlín, na hostování se objevil v Havířově, Vsetíně a Přerově. Do JoKP už zamířil na trvalý přestup.

Ferenc do Německa

Pro změnu německou ligu si vyzkouší jiný zlínský hokejista, Ševce opouští také zadák Jakub Ferenc. Ten bude v německé DEL 2 nastupovat za EHC Freiburg, což bude jeho třetí angažmá v cizině.


Ferenc na zkušenou do německé soutěže.

Předtím zkoušel prorazit ve Finsku, a to v dresu JYP-Akatemia v Mestis a následně na kratičkém hostování v Diskosu, a v Polsku, kde oblékal dres GKS Tychy. Ferenc je odchovancem Přerova.

Claireaux dalším odešivším ze Zlína

Za Zlín, jenž je momentálně už jistým extraligovým sestupujícím, už nebude hrát ani Valentin Claireaux. Francouzský útočník odchází s největší pravděpodobností do švýcarského Klotenu.


Claireaux to zkusí ve Švýcarsku.

30letý rodák ze Saint Pierre et Miquelon je zkušeným světoběžníkem. V české extralize hrál vedle Zlína i za Mladou Boleslav a Pardubice, dále působil i ve třech finských mančaftech.

Kašík si zahraje za Oulu

A do třetice Zlín. Je normální, že hráči po sestupu odcházejí, nejinak tomu je i v případě brankáře a velké opory klubu Libora Kašíka. Ten bude sezonu, stejně jako Karafiát, dohrávat ve Finsku.


Kašík míří do Finska.

Gólman s reprezentačními zkušenostmi je zlínským odchovancem a velkým patriotem. Nyní dostane možnost zahrát si za věhlasný finský klub Kärpät Oulu, což bude jeho druhé zahraniční angažmá po ruském Amuru Chabarovsk.

Zdroj: hokejportal.cz, onlajny.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
154.7 ms