Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Přestupy v Tipsport extralize: 25. týden

Josef Kořenář © gettyimages.com

Třinec získal výraznou posilu do obrany z ruské KHL. Sparta hlásí příchod hvězdy z NHL. Do NHL naopak míří útočník Pardubic. Hráč, který vloni působil ve Zlíně, zamířil do Francie.

Třinec představil Jeřábka

Jakub Jeřábek se vrací do české Tipsport extraligy, reprezentační zadák ukončil své angažmá v ruském celku Spartak Moskva a jeho novým působištěm se stali ambiciózní třinečtí Oceláři.


Jakub Jeřábek.

31letý plzeňský odchovanec se do Česka vrací šesti letech, které strávil v cizině. V ruské nadnárodní KHL hrál vedle Spartaku také za Viťaz Podolsk, ve slavné kanadsko-americké NHL pak krátce navlékl dres Washingtonu Capitals a St. Louis Blues.

Kořenář posilou Sparty

Zajímavou posilu do brankoviště získala Sparta Praha, ze zámořské NHL přichází gólman Josef Kořenář, který v severoamerické soutěži hrál za Arizonu Coyotes. 24letý hráč ovšem za Kojoty nastoupil jen dvakrát.


Kořenář ještě v dresu Sharks.

O sezonu dříve odehrál Kořenář v NHL 10 duelů za San Jose Sharks. Rodák z Pelhřimova je odchovancem HC Humpolec, v mládežnických kategoriích pak ale přešel do Dukly Jihlava.

Veselý si vyzkouší Francii

Na zkušenou do francouzské ligy míří útočník zlínských Beranů Radek Veselý. Ten bude v zemi galského kohouta nastupovat za Bordeaux. Pro 26letého forwarda půjde o druhé zahraniční angažmá.


Veselý se stěhuje do Francie.

V minulosti si Veselý vyzkoušel finskou Mestis, kde oblékl dres RoKi. Uplynulý ročník strávil kompletně na hostování ve Zlíně, jinak byl kmenovým hráčem prvoligového celku z Havířova.

Sedlák do Colorada

Lukáš Sedlák se v Pardubicích dlouho neohřál, český reprezentant nakonec po konci v Traktoru Čeljabinsk zamíří do věhlasné NHL, kde bude od nové sezony nastupovat za silné Colorado Avalanche.


Sedlák v dresu Columbusu.

V NHL už odchovanec českobudějovického Motoru hrával, v letech 2016-2019 působil v Columbusu Blue Jackets, než se přesunul do ruské nadnárodní Kontinentální hokejové ligy.

Zdroj: hokejportal.cz, onlajny.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
157.7 ms