Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Nejlepší pozdní drafty v NHL

Nejlepší pozdní drafty v NHL © hokejportal.cz

O čem je draft v NHL a které sezony pamatujeme dle toho, že jejich draft byl nejlepší? Přečtěte si v našem článku.

Kdo by neznal NHL. Tato významná severoamerická hokejová soutěž je známá fanouškům po celém světě a každý, kdo se o hokej alespoň trochu zajímá, o ni někdy slyšel. Jednotlivé týmy získávají hráče pro svou hru prostřednictvím takzvaných draftů, a vybírají si především ty hráče, u nichž věří, že mají schopnosti a odhodlání být konzistentními a produktivními hráči na světové úrovni. V průběhu draftu jsou průběžně vybíráni jednotliví hráči, kteří byli vybráni skauty a managementem daného týmu v průběhu několika uplynulých sezon. Hráči s největším potenciálem jsou obvykle vybráni v prvních kolech draftu, avšak ani hráči, kteří jsou vybráni v pozdějších kolech rozhodně nezůstávají ve stínu. Tito přehlížení hráči se navíc mnohdy stali elitními hráči či dokonce členy Síně slávy. Pojďme se na ty nejzajímavější hráče nyní podívat.

Například Luc Robitaille nebyl draftovaný až do devátého kola i přesto, že ve 197 zápasech juniorské ligy získal celkem 424 bodů. Tento nepolapitelný a rychlý hráč vstřelil ve svém vstupním roce do NHL celkem 68 gólů a podařilo se mu získat celkem 191 kanadských bodů. V průběhu své 19leté kariéry v nejprestižnější hokejové lize se stal celkem 13násobným členem All Stars týmu a v roce 2002 se mu s týmem Detroit Red Wings podařilo vyhrát vytoužený Stanley Cup.

V 7. kole byl vybrán Henrik Zettenberg. Tento švédský hráč, který před vstupem do NHL hrál ve švédské hokejové lize, byl draftován Detroitem Red Wings. Byť debutoval až ve 22 letech, nastřílel v průběhu své 12leté kariéry přes 700 bodů a osmkrát byl členem týmu All Stars. Krom toho hrál i na Mistrovství světa či Olympijských hrách.

Mezi členy Síně slávy od roku 2011 patří Doug Gilmour, který byl taktéž vybrán až v 7. kole a před draftem do týmu Saint Lous Blues v roce 1982 za sebou měl působivou juniorskou kariéru. Drobný hráč, kterému bylo vytýkáno, že je příliš drobného vzrůstu, nastřílel ve svém vstupním roce 46 gólů a získal celkem 119 bodů. Za 19 let v NHL získal celkem 1 414 kanadských bodů a podařilo se mu vyhrát i Stanleyův pohár.

O dva roky dříve byl do Síně slávy NHL uveden Brett Hull, který byl vybrán v posledním kole týmem Calgary Flames při svém vstupním draftu v roce 1984. Stal se elitním ofenzivním hráčem a skvělým střelcem – na kontě má 741 gólů a dalších 650 asistencí. Krom dvojnásobného zisku Stanleyova poháru se mu podařilo i dvakrát se zúčastnit Olympijských her.

V našich končinách je poměrně známé jméno Pavla Dacjuka, kterého si draftoval tým Detroit Red Wings v šestém kole draftu. Celkem 8krát se stal členem All Star týmu a celkově zaznamenal přes 800 bodů v rámci 800 odehraných zápasů.

Jak je vidět, pokud se hráči nezařadí mezi ty, kteří jsou draftováni na samotném začátku, neodsuzuje je to ke smutnému osudu podprůměrných hráčů, nad nimiž pozornost diváků a expertů rychle zmizí jako pára nad hrncem. A pokud Vás hokej nebo NHL baví, máte možnost si na ni vsadit i v online kasinech na českém trhu. Mnoho z nich Vám navíc nabídne bonus za registraci bez vkladu, který můžete obratem využít na sportovní sázení, kupříkladu již na zmíněnou nejprestižnější hokejovou ligu na světě.

Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
131.5 ms