Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Vzestup Sparty? Děkujte hlavně hráčům, říká kouč Hořava

Miloslav Hořava © google.com

Miloslav Hořava po svém příchodu na trenérskou lavici Sparty Praha klub z hlavního města velmi pozvedl, avšak on sám svou spasitelkou roli odmítá. Podle jeho slov můžou za vzestup sparťanského mančaftu především hráči.

"Celý vzestup je v první řadě práce hráčů. Oni se na začátku sezony dostali do míst, kde takové mužstvo nemělo být. Situace se ale zlepšovala ještě před mým a Hansovým příchodem, pak už jsme jen pokračovali," prohlásil Hořava.

"Jsem rád, jestli jsme k tomu s trenérským štábem nějak přispěli, ale sami hráči cítili, že takhle dole být nemůžou a sami se postupně zvedli," nechal se Hořava slyšet v rozhovoru pro hc-sparta.cz.


Josef Kořenář

Pomohl příchod Kořenáře

Mančaft se hodně zlepšil v přesilovkách. "Kredit patří Hansovi. Když k nám přišel, vzal si přesilovky na starost a začal s klukama komunikovat. Ukazoval jim různé možnosti trošku jiným okem. Hans je výborný trenér, a když hráči viděli, že jeho postřehy opravdu fungují, přesilovky se postupem času zlepšovaly," prohlásil kouč.

Důležitým tahem byl příchod gólmana Josefa Kořenáře, jenž vytvořil vyrovnané duo s Jakubem Kovářem. "Jeho podpis byl klíčový, protože takhle kvalitní dvojice gólmanů přenáší klid na celé mužstvo," pochvaloval si Hořava.


Michal Kempný

Hořava chválí i Kempného

"Občas předvedou zákrok, kdy si člověk říká, že ani nešlo o žádnou šanci, ale jde o jejich skvělé čtení hry. Kluci v poli nestihnou po své případné chybě ani znervóznět. Jistota obou brankářů působí na celé mužstvo až blahodárně," řekl.

Povedl se i příchod Michala Kempného z NHL. "V Michalovi jsme získali absolutního profíka, který jde do každého tréninku i zápasu naplno. Takový kluk je skvělý pro celý tým. I jako trenér jsem moc rád, že ho v mužstvu máme. Udělá za mě hromadu práce, já vlastně jenom stojím. Klukům samozřejmě něco řeknu a poradím, ale on jim na ledě dořekne svoje. Od něj berou rady možná daleko víc," uzavřel Hořava.

Zdroj: hokejportal.cz, hcsparta.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
113.1 ms