Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Švédsko stále živí naději na postup, krok od čtvrtfinále je i Švýcarsko a Slovensko. Kanada si zastřílela

Momentka z utkaní Švédsko - Slovensko © iihf.com

Obhájci zlata z Finska porazili houževnaté Lotyše, Švédové utekli hrobníkovi z hokejky. Krůček od čtvrtfinále jsou hráči helvétského kříže. Javorové listy si poradily s rolí favorita a zůstávají ve hře o postup.

Hokejisté Finska bodovali i v šestém utkání na mistrovství světa v Rize. Po výhře nad týmem domácího Lotyšska 3:2 v prodloužení si připsali pátý úspěch na turnaji a vedou skupinu B. Obhájci titulu potvrdili postup do čtvrtfinále, vítězný gól dal v čase 64:56 útočník Anton Lundell. Lotyši mají i přes porážku ještě naději, obě branky domácích vstřelil útočník Martinš Dzierkals. „Vypadalo to, že z toho může být přečíslení tři na dva a mým úkolem bylo jít do branky. Viděl jsem, jak Lauris vystřelil, já jsem pak ten puk tečoval. V první chvíli jsem vůbec nemohl uvěřit tomu, že to skončilo gólem. Je to pro nás moc důležitý bod," popsal gól na 2:2 Dzierkals.

Finsko - Lotyšsko 3:2 v prodl. (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Mäenalanen (Anttila, Tiivola), 36. Pakarinen (Pokka, Innala), 65. Lundell (Määttä) - 19. Dzierkals, 54. Dzierkals (Darzinš, Sotnieks). Rozhodčí: Fraňo (ČR) , Bruggeman - Oliver (oba USA), McCrank (Kan.). Vyloučení: 3:2. Bez využití. Bez diváků.



Hokejisté Švédska otočili na mistrovství světa v Rize zápas proti Slovensku a po výhře 3:1 se udrželi ve hře o postup do čtvrtfinále. Seveřané zatím získali devět bodů a posunuli se na čtvrté místo skupiny A i před Českou republiku, která ale odehrála o utkání méně. Slováci jsou s 12 body třetí, ani oni ale nemají postup do bojů o medaile jistý. „Když jsme dostali gól na konci první třetiny, tak to pro nás bylo těžké. Věděli jsme ale, že umíme hrát mnohem lépe. Ve druhé a třetí třetině jsme přidali emoce, začali hrát důrazněji, více spolu a jako tým. Tak, jak bychom měli hrát, pokud chceme vyhrávat," řekl trenér Švédska Johan Garpenlöv.

Švédsko - Slovensko 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 31. Sörensen (Friberg), 52. Olofsson (Tömmernes), 60. Lundeström (Hallander) - 20. Cehlárik. Rozhodčí: Schrader (Něm.), Tscherrig – Obwegeser (oba Švýc.), Seewald (Rak.). Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Bez diváků.



Hokejisté Kanady deklasovali na mistrovství světa v Rize poslední tým skupiny B Itálii 7:1 a udrželi naději na postup do čtvrtfinále. Na závěr skupiny vyzvou obhájce titulu Finy a k účasti ve vyřazovacích bojích budou potřebovat i souhru ostatních výsledků. Italové jsou i po šestém utkání v Lotyšsku bez bodu. Dva góly a dvě asistence si připsal Andrew Mangiapane, čtyři nahrávky nastřádal další útočník Connor Brown.

Itálie - Kanada 1:7 (0:4, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 31. Miceli (Pitschieler) - 3. Perfetti (Schneider, Foudy), 9. Mangiapane (Connor Brown, Henrique), 12. Stecher (Anderson-Dolan), 12. Henrique (Mangiapane), 35. Mangiapane (Connor Brown, Ferraro), 38. Comtois (Mangiapane, Connor Brown), 56. Pirri (Connor Brown, Henrique). Rozhodčí: Ansons (Lot.), Vikman (Fin.) - Hynek, Ondráček (oba ČR). Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1 Bez diváků.



Hokejisté Švýcarska vyhráli na mistrovství světa v Rize nad Běloruskem 6:0 a mají na dosah postup do čtvrtfinále ze skupiny A. Stačí jim k postupu i zisk bodu v úterním závěrečném utkání s Velkou Británií či zaváhání Švédska nebo České republiky. Bělorusové o teoretickou naději na play off definitivně přišli.

Bělorusko - Švýcarsko 0:6 (0:2, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 1. Bertschy (Herzog, Scherwey), 19. Vermin (Meier), 22. Andrighetto (Vermin), 33. Hofmann (Corvi), 53. Vermin (Meier), 58. Herzog (Hischier). Rozhodčí: Björk, Nord (oba Švéd.) - Kroyer (Dán.), Yletyinen (Švéd.). Vyloučení: 4:4, navíc N. Komarov - Kurashev oba 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Bez diváků.


Zdroj: hokejportal.cz, sport.cz, iihf.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
116.6 ms