Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Štefan a ti další aneb TOP 5 neúspěšných Čechů na draftu NHL

Patrik Štefan v dresu Atlanty © fansided.com

Čeští hokejisté se poměrně pravidelně umisťují na předních příčkách draftu NHL. Mnoho z nich uspěje, ale co ti ostatní? Patrik Štefan nebo Jakub Koreis by mohli vyprávět. Měli obrovský talent, byli vybráni v prvním kole, přesto nikdy svůj potenciál nedokázali naplno rozvinout.

V našem výběru nemůže chybět zmíněný Patrik Štefan či Jakub Koreis. Kromě nich se však neuchytili ani další, v žebříčku tak nalezneme brankáře či elitního střelce.

5) Marek Schwarz (2004, 17. místo)



Rodák z Mladé Boleslavi zaujal zejména svými výkony v dresu české reprezentace do 18 a 20 let. Není divu, že si jej v prvním kole vybralo St. Louis. Schwarz se však nikdy prosadit nedokázal, v NHL odchytal pouze šest zápasů ve třech sezónách. Proto se vrátil zpět do své vlasti, kde dvakrát získal titul. Rok působil ve Finsku a dvě sezóny nastupoval v EBEL za Znojmo. Jeho kariéru nejde hodnotit jako propadák, nicméně toho měl dokázat mnohem více.

4) Jakub Koreis (2002, 19. místo)



Urostlý útočník se může pochlubit vítězstvím v juniorské OHL. Draftován byl Phoenixem, ale v zámoří nic dalšího nepředvedl. Tři roky v AHL bojoval o šanci v nejslavnější hokejové lize, jenže ta nikdy nepřišla. Sympatický forvard to vzal přes Finsko domů, kde s krátkou přestávkou v EBEL lize dohrál kariéru. Extraligu nikdy nevyhrál, byť byl velmi blízko. Ve sbírce má dvě stříbrné a dvě bronzové medaile. Od Koreise se však čekalo, že bude někde jinde.

3) Petr Tatíček (2002, 9. místo)

V nízkém věku se vydal do zámoří, což se ukázalo jako správný krok. Rodák z Rakovníku patřil k hvězdám OHL, víc však nedokázal. Jeho vrcholem se také ukázala AHL, kde body sbíral poměrně pravidelně. Na více než tři zápasy v NHL to ale nestačilo. Tatíček v kariéře pokračoval na Kladně, chvilku hrál za Lev Praha. Mezitím si vyzkoušel švýcarskou ligu, kterou s Davosem třikrát vyhrál. V současnosti působí v německé lize, kde obléká dres Ingolstadtu.

2) Pavel Brendl (1999, 4. místo)



Do zámoří přišel s aurou neskutečného střelce, což potvrdil ve WHL. Brendl si juniorskou ligu naprosto podmanil, když ve třech sezónách odehrál 218 utkání, ve kterých nastřádal 398 bodů (207+191). V AHL patřil také k těm lepším, za což si vysloužil šanci v NHL. Jenže odehrál pouze 78 zápasů (22 bodů) a vracel se do Evropy. Odchovanec Olomouce prošel sedmi zeměmi a všude byl oblíbený pro svůj střelecký instinkt. Takový snajpr však měl dokázat mnohem více.

1) Patrik Štefan (1999, 1. místo)

Velký talent českého hokeje se smutným koncem. Štefan sice v NHL odehrál 455 zápasů (188 bodů), ale od jedničky se prostě čeká mnohem více. Kariéru rodákovi z Příbrami kazila zranění. Nejvíce bojoval s otřesy mozku a končit musel v sedmadvaceti letech kvůli přetrvávajícím problémům s kyčlí. Fanoušci po celém světě si jej pamatují kvůli minele, kdy podklouzl před prázdnou brankou, načež soupeř dokázal srovnat.


Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
154.8 ms