Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Spartě vděčím ze restart, hlásí hokejista se zvučným jménem

Filip Chlapík © hcsparta.cz

Hrál v zámořské NHL, kde se mu ale nepodařilo naplno prorazit. V uplynulé sezoně hostoval v pražské Spartě. Filip Chlapík v hlavním městě zůstane i v novém ročníku. Klubu je vděčný za možnost znovu nastartovat kariéru.

Filip Chlapík má za sebou hodně zvláštní rok. Jedno utkání odehrál ve slavné NHL v dresu Ottawy Senators, hrál na farmě v nižší AHL i ve finském celku Pelicans.

Šanci znovu ožít mu dala Sparta, v jejímž dresu prožil na hostování extraligový debut. Do nové sezony už vstoupí coby kmenový sparťanský hráč. A moc se na ni těští.

Chlapík dal přednost Spartě

"Byly ve hře i jiné možnosti, ale už když jsem ze Sparty odcházel, cítil jsem se tu dobře. Když se naskytla možnost být doma, byla to pro mě nejlepší varianta," uvedl 23letý útočník pro hcsparta.cz.


Chlapík v dresu Senátorů.

"Jsem vděčný, že mi Sparta dala možnost tady hrát a těším se, až to zase začne," prohlásil Chlapík, jenž si zahrál i na mistrovství světa v roce 2018 coby hráč Ottawy.

Rozhodly vysoké ambice

"Sparta má ty nejvyšší cíle, což mě láká. Chci vyhrávat a být úspěšný. Kádr máme velmi kvalitní, ale musí si všechno sednout. Vyhrát extraligu není vůbec jednoduché," uvědomuje si sparťanský odchovanec.

Bude hrát na centru? "Ve Spartě máme hodně kvalitních hokejistů, kteří mohou hrát na vícero postech. Centra může hrát třeba i Sob, takže kombinací máme více. Nechci ale nic předvídat, uvidí se, jak se trenéři rozhodnou. Budu rád za každou šanci," řekl Chlapík.


Ve Spartě se cítí doma.

Během sezony si vyzkoušel i Liigu

Rád je i za krátké angažmá ve Finsku. "Nebylo to ale vůbec jednoduché. Ve Finsku jsem musel jít do karantény a naskočit do zápasu bez tréninku, zatímco ostatní kluci měli odehráno čtyřicet zápasů," vzpomínal na začátky.

"Na začátku to bylo těžké, pak jsem se dostal do tempa, ale natrhl si sval v břiše. Naskočil jsem až přímo do play-off. Byla to divná sezona," krčil rameny Chlapík.

Zdroj: hcsparta.cz, hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
109.9 ms