Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Sázíte rádi na hokej? Proč si ho nezkusíte také zahrát?

© pixabay.com

Počátky hokeje sahají až do doby před Kristem. Existovalo mnoho variant hry, která se hraje s holemi a míčkem ale moderní hokej, jak ho známe dnes, začal dominovat sportu ve 20. století. Hra se stala velmi populární a z několika původních klubů v USA a Kanadě vzniklo nespočet nových klubů po celém světě.

Důvod je velmi jednoduchý, hra je skvělou kombinací soutěžení, adrenalinu, taktiky, showmanství a zábavy pro hráče i diváky. A nejen to, hokej je skvělý byznys pro kluby, hráče, výrobce vybavení, herní průmysl, obchody s fanouškovským zbožím a díky stále rostoucímu sportovnímu sázení i pro všechny diváky a sázkové kanceláře. Více o sportovním sázení s Betano v tomto článku.

Jak tedy začít hrát hokej?

Když uvažujete o tom, že začnete hrát hokej, musíte vzít v úvahu několik faktorů. Pokusíme se je popsat co nejstručněji, aniž bychom však vynechali nejdůležitější aspekty.

  • Nejprve musíte vystoupit ze své komfortní zóny a nastavit a potvrdit si, že do toho jdete. Kromě toho si stanovte cíl, čeho chcete hokejem dosáhnout. Vaším cílem by rozhodně měla být zábava a potěšení ze sportování. Abyste se stali PRO, museli byste začít v raném věku, takže pokud máte děti, je to jejich čas!

  • Najděte si v okolí nějakou komunitu, která hraje hokej nebo hokejbal. To lze provést více způsoby. Oldschoolovým způsobem by bylo navštívit místní hokejové stadiony a zeptat se tam lidí, jestli je možnost přidat se k nějakému amatérskému klubu, který hraje „pivní ligu”. Na druhou stranu můžete tyto komunity jednoduše vyhledat na facebooku. Je jich nespočet a ušetří vám to obrovské množství času.

  • Třetím krokem je nákup hokejové výstroje. Ta by měla být nastavena podle toho, jaký hokej chcete hrát a jaké jsou standardy tamní hokejové komunity nebo klubu. Je zřejmé, že na hokej s míčem nebudete potřebovat ledové brusle a pro lední hokej budete potřebovat dobrou ochranu.

Co je nutné mít pro hraní jakéhokoli druhu hokeje

  • Nejprve budete potřebovat hokejku. Existují velké rozdíly mezi holí, která je vyrobena pro led, betonový nebo plastový povrch. Před jejím nákupem doporučujeme požádat o pomoc komunitu nebo vašeho prodejce. Skvělou a lehkou hokejku si můžete koupit již od 1800 Kč (brankářské jsou o něco dražší).

  • Bez ohledu na to, na jakém povrchu hrajete, potřebujete dobrou ochranu chodidel, nohou a rukou. Proto neváhejte zaplatit za kvalitní brusle nebo boty speciálně vyrobené pro hokejbal - s kovovou nebo plastovou ochranou. Od kolen dolů musíte být chráněni také, protože střela nebo zásah hokejkou opravdu bolí. Totéž platí pro ruce. Pro lepší úchop a ochranu rukou noste rukavice, ať se děje cokoli, i když to může být ze začátku nekomfortní. Zvyknete si na ně.

  • Pokud byste chtěli hrát více než rekreačně nebo jako brankář, určitě byste potřebovali helmu a další části ochranného brnění pro ochranu hrudníku, břicha, horních končetin a celých paží. Čím vážněji chcete hrát, tím více vybavení budete potřebovat. 

Nezapomeňte, že

Hokej je obecně velmi rychlý sport, který vyžaduje silnou fyzickou odolnost a může být nebezpečný, i když se hraje rekreačně. Hrajte ho bezpečně a s ohledem na své zdraví i zdraví soupeřů. Budete-li mít toto na paměti, čas strávený hraním s přáteli vás odmění fantastickými okamžiky a vzpomínkami.

Zdroj: hokejportal.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
121.6 ms