Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Rozhodl nedůraz v brankovišti, hlásí Třinečtí

Marko Daňo © google.com

Podobně jako Sparta Praha, také druhý finalista a vítěz loňského ročníku Třinec vstoupil do nové sezony prohrou. Co rozhodlo? Podle Marka Daňa byli Oceláři nedostatečně důrazní v brankovišti soupeře.

Třinec v úvodním duelu nového ročníku prohrál na domácí půdě s českobudějovickým Motorem 0:2, i když byl favorit. Nepovedenou premiéru si na lavičce Ocelářů odbyl Zdeněk Moták, jenž na postu hlavního trenéra nahradil Václava Varaďu.

Co scházelo ke gólům a lepšímu výsledku? "Možná ještě více tlaku do branky, ale jejich gólman dobře zachytal a některé střely ho šťastně trefily. Klobouk dolů před ním, ale my jsme byli trochu mimo branku, netlačili jsme se před něj tak, jak bychom měli," řekl pro hcocelari.cz Marko Daňo.


Marko Daňo.

Neměli jsme dnes štětí, řekl Daňo

"Na hodně z těch našich střel jejich brankář (Dominik Hrachovina - pozn. red.) viděl. Taky je pravda, že Motor hodně střel zablokoval. Máme do dalšího zápasu co zlepšovat," uvědomuje si třinecký útočník.

On sám měl v zápase několik šancí, orazítkoval dokonce tyč. "Je to tak, byla tam i ta moje tyč. Neměli jsem dnes tolik štěstí, ale je to první zápas. Já myslím, že na čem stavět máme. První třetina z naší strany nebyla ideální, ale další dvě jsme hráli dobře, aktivně, ale bohužel se nám prostě nepodařilo vstřelit gól. Poučíme se a půjdeme dál," hlásí Daňo.

Jak napravit neproměňování šancí? "Musí se nám taky trochu přiklonit štěstí na naši stranu. Jak jsem říkal, měli jsme tam několik nešťastných momentů, kdy nám puk v poslední chvíli přeskočil hokejku, já měl tu tyčku v přesilovce," uvedl slovenský hokejista.


Utkání Oceláři vs. Motor.

Hlavně to hodit za hlavu, přeje si Daňo

"Gólman dobře zachytal, ale musíme mít taky větší důraz před brankou a nebát se do těch prostorů chodit, třebaže má soupeř velké beky a dost to bolí. Tohle musíme kousnout a v tom prostoru být. Je to náročné, ale brankářům je třeba znepříjemnit život," uvědomuje si Daňo, na čem je nutné zapracovat.

Oceláři se nedokázali prosadit, i když ve druhé a třetí třetině měli herní převahu. "Hráli jsme dobře, měli jsme hodně šancí, dnes to zkrátka nepřišlo. Já věřím, že v dalším utkání, hodně náročném, už se to povede. Hodíme Motor za hlavu, vezmeme si z toho pozitiva a půjdeme dále," burcuje Daňo před utkáním v Pardubicích.

Zdroj: hokejportal.cz, hcocelari.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
103.1 ms