Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Přicházím zocelený Ruskem, říká hvězdná posila Sparty

David Tomášek © google.com

Do Sparty Praha se vrátil David Tomášek, reprezentační útočník, jenž ukončil své angažmá v ruské KHL. Tam hájil barvy Amuru Chabarovsk. Angažmá v Kontinentální lize jej podle jeho slov hodně zocelilo.

V Rusku je nyní nejisté, jak bude probíhat zbytek sezony, proto se český hokejista rozhodl pro návrat do Tipsport extraligy, kde znovu oblékne dres pražské Sparty, jejímž je odchovancem.

"V KHL nebylo jasné, jak vše bude probíhat. Teď tam probíhá stopka kvůli olympiádě a stále se řeší, zda se tam bude hrát rovnou play off, nebo se dohraje základní část. Ke konci ledna to vypadalo spíš na to, že se základní část dohrávat nebude," uvedl Tomášek.

Tomášek se vrací do známého prostředí

A proč se rozhodl právě pro Spartu? "Byli jsme v kontaktu už delší dobu a návrat domů mi v tuto chvíli přišel jako nejlepší možnost. Nechtělo se mi do neznámého prostředí. Ve Spartě to už moc dobře znám. Rád bych Spartě pomohl a zahrál si ve svém klubu co nejdéle play off," řekl 25letý forward.


                                                                      V dresu národního týmu.

Spartu bedlivě na dálku sledoval i v Rusku. "Když to bylo možné, pustil jsem si celý zápas. Na kluky ze Sparty se těším, tým je z velké části stejný jako v uplynulé sezoně. Znám prostředí, to mi všechno ulehčí. Očekávám, že budeme hrát dobrý hokej a půjdeme v tabulce nahoru. Chci Spartě pomoci. Věřím, že tu budu hrát svůj hokej, se kterým mi to šlo v minulé sezoně," prohlásil Tomášek.

V KHL byl můj tým v jiné pozici než u nás Sparta, uvědomuje si Tomášek

V Rusku prožil neúplný ročník, přesto mu tato zkušenost hodně dala. "Není třeba se přít o to, že je KHL obrovsky kvalitní liga. Má skvělé tempo, hrozně moc šikovných hráčů. V Amuru jsme bohužel neměli tak dobrý kádr jako ty nejlepší ruské týmy. Většinou jsme museli hodně bránit, což byl velký rozdíl oproti předchozím sezonám ve Spartě, kde proti nám většinou bránil hlavně soupeř," nechal se slyšet v rozhovoru hcsparta.cz.

"Angažmá mě zocelilo, musel jsem poprat se spoustou situací, naučil jsem se některé věci tolik neřešit. Myslím, že jsem po mentální stránce odolnější a snad jsme také pochytili nějaké nové zkušenosti od skvělých hráčů a týmů v Rusku," věří Tomášek.


                                                               Tomášek by pro Spartu měl být velkou posilou.

Na ZOH v Číně čeká na svou šanci

Ten se momentálně nachází v Číně, je totiž jedním ze tří náhradníků českého olympijského týmu. "Nemusel jsem o té nabídce dlouho přemýšlet. Byly přede mnou dvě možnosti – buď budu jenom trénovat s Chabarovskem, nebo na olympiádě v Pekingu, kde existuje i šance, že si na ni také zahraju. Olympijské hry jsou jen jednou za čtyři roky. Je to čest být jejich součástí," hlásí hráč.

Promluvil i o svých dojmech z olympiády. "Není to pro mě úplně ideální, ale to jsem věděl už předem. Nemám totiž přístup do olympijské vesnice, pohybuju se jen mezi hotelem a tréninkovou halou. Nemám tak moc šanci nasát olympijskou atmosféru. Ale třeba se to ještě podaří a dostaneme alespoň akreditace do vesnice," přeje si Tomášek.

Zdroj: hokejportal.cz, hcsparta.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
126.0 ms