Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Přestupy v Tipsport extralize: 8. týden

Daniel Gazda © google.com

Ze Zlína odešli dva hráči, jeden si zahraje v Německu, druhý si vyzkouší nejvyšší soutěž ve Finsku. Vítkovický útočník bude hrát extraligu na Slovensku. V Hradci Králové a Olomouci se podepisovaly nové smlouvy.

Berany opustil Mallet

Alexandre Mallet již nebude dále nastupovat za Zlín, kanadský útočník bude svou hokejovou kariéru dále rozvíjet v německém celku Grizzlys Wolfsburg, jenž působí v nejvyšší tamní DEL.


Mallet ve Zlíně skončil.

29letý rodák z Amqui přišel do Česka v roce 2016, postupně hrál za Pardubice, Kometu Brno, Vítkovice a naposledy tedy hostoval z Komety ve Zlíně. Dříve nastupoval v zámořské AHL.

Gazda si vyzkouší finskou ligu

Obránce Daniel Gazda je další hráčem, který opouští Zlín. Tento hokejista bude nově nastupovat ve finské Liize, ve které oblékne dres celku Ilves Tampere, kde bude prozatím hostovat.


Gazda si vysloužil angažmá ve Finsku.

24letý bek je odchovancem Beranů, v posledních dvou ročnících patří mezi nejproduktivnější obránce ligy. V minulé sezoně se Gazda objevil na základě výborných výkonů také v reprezentaci.

Afanasjev do Nových Zámků

Kristian Afanasjev vyměnil dres extraligových Vítkovic za barvy pro změnu slovenského extraligového klubu, kterým jsou Nové Zámky. Zajímavostí je, že 23letý ruský forward se narodil v Mexiku.


Afanasjev, mladý Rus z Mexika.

Afanasjev v probíhajícím ročníku nastoupil za Vítkovice osmkrát, bodově se však ani jednou neprosadil. Dříve působil ve Finsku, Rusku, Kanadě i Spojených státech amerických.

Dva podpisy pro Mountfield

Tentokrát se nejedná o dvě nové posily, ale o podpisy smluv se dvěma stávajícími hráči. V královehradeckém Mountfieldu budou i nadále pokračovat zadák Bohumil Jank a útočník Radek Pilař.


Jank pokračuje v Mountfieldu.

29letý Jank je odchovancem Českých Budějovic a někdejším českým reprezentantem. O čtyři roky mladší Pilař patří mezi odchovance Hradce Králové, na reprezentační úrovni nastupoval maximálně v kategorii U-17.

Konrád pokračuje v Olomouci

Na novém kontraktu se svou oporou se povedlo domluvit také olomoucké Moře, ta prodloužila osvědčenou spolupráci se slovenským gólmanem Branislavem Konrádem, který si zachytal i na letošních olympijských hrách v Číně.


Konrád je dlouholetým stavebním kamenem Mory.

34letý rodák z Nitry působí v Olomouci už od sezony 2015-2016 a s jeho výkony panuje v hanácké metropoli naprostá spokojenost. Fanoušci si tak mohou oddechnout, že velká opora Mory zůstává.

Zdroj: hokejportal.cz, onlajny.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
143.0 ms