Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Přestupy v Tipsport extralize: 6. týden

Matt Petgrave © google.com

Gólman Hradce Králové zamířil do zámoří. Pardubice získaly ruskou a kanadskou posilu. Hráče z Ruska představily také Vítkovice. Litvínovský forward si zahraje v Rakousku.

Tichý bude chytat v zámoří

Na zkušenou za moře se vydal Jakub Tichý, brankář královehradeckého Mountfieldu. Ten bude nově působit ve Waterloo Black Hawks, organizaci ze Spojených států amerických, v soutěži USHL.


Tichý si vyzkouší hokej v USA.

18letý rodák z Kolína se vydává na své první zahraniční angažmá. V letošním ročníku předváděl výborné výkony v juniorce Hradce Králové, čtyři zápasy odehrál na hostování ve třetiligovém Kolíně.

Litvínovský Latta do Rakouska

Útočník Michael Latta opouští litvínovskou Vervu, kanadský hráč se upsal rakouskému mančaftu Gra99ers. 30letý rodák ze St. Clements si tak zahraje v soutěží s názvem ICEHL.


Latta v dobách, kdy hájil barvy Capitals v NHL.

Latta se vrací do dobře známého prostředí, za Gra99ers hrál už před svým loňským příchodem do Litvínova. V minulosti si zahrál i ve slavné NHL, kde oblékl dres Washingtonu Capitals.

Vítkovice získaly ruského zadáka

Ruslan Pedan se přestěhoval z Amuru Chabarovsk do Vítkovic. 27letý hokejista je odchovancem klubu Křídla Sovětů Moskva. Obránce Pedan se narodil v litevském městě Kaunas, ale je to Rus.



Ruslan Pedan v akci.

V ruské nadnárodní Kontinentální hokejové lize si vedle Chabarovsku zahrál i v čínském týmu Red Star Kunlun, Chimiku Voskresensk, Spartaku Moskva, lotyšském Dynamu Riga a v Soči.

Ruskou posilu mají i Pardubice

Novým hráčem pardubického Dynama se stal Igor Švyrjov, ruský útočník, který doposud nastupoval za Spartak Moskva. 23letý hráč je odchovancem zámožného Metallurgu Magnitogorsk.


Snímek z doby, kdy Švyrjov hrál za Eagles.

Švyrjov je bývalým reprezentantem sborné do 20 let, v KHL hrál i za mateřskou "Magnitku". Zkoušel však prorazit i za mořem, v letech 2018-2020 nastupoval v AHL za americké Colorado Eagles.

Další posilou Dynama Petgrave

Aby toho nebylo málo, Pardubice vedle Švyrjova získaly ještě jednu zajímavou posilu z ciziny. Tou se stal kanadský obránce Matt Petgrave, jenž přišel do Dynama ze slovenské Spišské Nové Vsi.


Matt Petgrave.

30letý rodák z Toronta se samozřejmě v minulosti pokoušel dostat do NHL, to se mu ovšem nepovedlo. Zahrál si však podobně jako Švyrjov alespoň v AHL, ale i v OHL či ECHL.

Zdroj: hokejportal.cz, onlajny.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
147.0 ms