Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Přestupy v Tipsport extralize: 5. týden

Július Hudáček © google.com

Sparta představila tři lukrativní posily, jednoho gólmana a dva útočníky ze zahraničí. Slavia lovila v extralize. Vítkovický brankář si zachytá v cizině. Karlovy Vary přetáhly reprezentačního brankáře Hradci Králové.

Dolíška míří do Krakova

Brankář Vítkovic Ondřej Dolíška putuje do polské ligy, kde bude nastupovat za Krakov. Teprve 19letý talentovaný hráč za ostravský tým neodehrál v extralize ani minutu, nastupoval jen za juniorku.


Ondřej Dolíška.

Odchovanec SK Karviná je někdejším mládežnickým reprezentantem do 16 let. Celou svou dorosteneckou kariéru strávil ve Vítkovicích, jen v sezoně 2019/2020 krátce hostoval v juniorce Poruby.

Mladoboleslavský Lintuniemi do Slavie

Prvoligová Slavia Praha získala posilu z Tipsport extraligy, do klubu z hlavního města míří zadák Alex Lintuniemi z Mladé Boleslavi. 26letý rodák z Helsinek má zkušenosti i z finského národního týmu.


Lintuniemi v akci.

Lintuniemi může být pro Slavii trefou do černého. Kromě Česka a Finska si vyzkoušel i působení v dalších soutěžích, nastupoval například v zámořských ligách AHL a OHL nebo v ruské nadnárodní KHL.

Hudáček bude chytat za Spartu

Sparta Praha hlásí posilu do brankoviště, za tradiční český celek bude nově nastupovat ostřílený slovenský gólman Július Hudáček. Ten přichází z lotyšského mančaftu Dynamo Riga.


Hudáčkových služeb bude nově využívat Sparta.

33letý brankář je rodákem ze Spišské Nové Vsi, v KHL vedle Rigy hrál také za Spartak Moskva, Severstal Čerepovec a Sibir Novosibirsk. Vyzkoušel si i švédskou SHL, v české Tipsport extralize se představí prvně.

Do Sparty také Tomášek se Stoljarovem

Vedle Hudáčka představili sparťané ještě další dvě atraktivní posily, útok Sparty Praha vyztuží David Tomášek, jenž přichází z ruského Amuru Chabarovsk, a ruský hráč jménem Gennadij Stoljarov z italského Merana.


Sparta ohlásila návrat ztraceného syna Tomáška.

25letý Tomášek je sparťanským odchovancem a českým reprezentantem, v zahraničí hrál vedle Ruska i ve finské Liize, kde nastupoval za JYP. 35letý Stoljarov hrál léta v KHL za Dynamo Riga, Spartak Moskva, Viťaz Podolsk, Nižnyj Novgorod, Nižněkamsk, CSKA Moskva, Čerepovec, Astanu nebo Dynamo Moskva.

Lukeš bude nastupovat za Karlovy Vary

Karlovarská Energie získala nového hráče do své branky, z královehradeckého Mountfieldu dorazil do západočeského klubu Štěpán Lukeš. 25letý chomutovský odchovanec letos nakoukl i do národního mužstva.


Lukeš posilou Karlových Varů.

Lukeš si v Česku zahrál v minulosti také za Kolín, Přerov, Litoměřice, Kadaň či Klášterec nad Ohří. V roce 2012 chytal za českou reprezentaci na mistrovství světa hráčů do 17 let.

Zdroj: hokejportal.cz, onlajny.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
110.2 ms