Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Přestupy v Tipsport extralize: 46. týden

Matěj Chalupa © google.com

Finský obránce odešel z Hradce Králové do Karlových Varů. Vary získaly také útočníka litvínovské Vervy. Americký hokejista odešel z Mountfieldu. Slovenský útočník zamířil z Liberce na hostování.

Huttula vyměnil Hradec za Karlovy Vary

Finský zadák Joona Huttula mění dres v rámci české Tipsport extraligy. Nově bude místo za královehradecký Mountfield nastupovat za karlovarskou Energii. 25letý rodák z Tampere je odchovancem Kärpätu.


Joona Huttula.

Huttula odehrál celkem pět ročníku ve finské Liize, nastupoval také v tamní Mestis. Vedle mateřského Kärpätu nosil rovněž dres SaiPy, Kettery nebo RoKi. V sezoně 2015/2016 to zkoušel v zámořské USPHL.

Mountfield pustil také Rymshu

Huttula ovšem není jediným zahraničním obráncem, který opouští Hradec Králové. Americký bek River Rymsha odchází do německé DEL2, kde bude nastupovat za celek Heilbronner Falken.


River Rymsha.

26letý Američan, jenž má ovšem i kanadské kořeny, nastoupil v této sezoně za Hradec sedmkrát, do statistik se bodově nezapsal. Dalších devět startů Rymsha nastřádal na hostování v Kolíně.

Čederle na hostování do Nitry

Sebastian Čederle bude z Liberce hostovat v Nitře. Slovenský útočník letos za Bílé Tygry nastoupil k sedmi utkáním, do statistik se ovšem nezapsal. Tři zápasy odehrál na hostování v Litoměřících.


Sebastian Čederle.

Čederle se v minulosti snažil prosadit ve Švédsku, v letech 2018-2020 hrál v Rögle za tým do 20 let. V Česku strávil jednu sezonu i v prvoligových Benátkách nad Jizerou. 22letý hráč je odchvancem Skalice.

Chalupa na měsíc do Karlových Varů

Litvínovský forvard Matěj Chalupa stráví jeden měsíc na hostování v karlovarské Energii. 24letý odchovanec pražských Letňan letos za Litvínov nastoupil čtyřikrát, aniž by se bodově prosadil.


Matěj Chalupa.

Chalupa působil vedle Litvínova i v Hradci Králové, Plzni, Kadani, Ústí nad Labem či Klatovech. Zkoušel to i za mořem, v ročníku 2020/2021 odehrál v nižší AHL 27 duelů v barvách Rockford IceHogs.

Zdroj: hokejportal.cz, onlajny.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
108.1 ms