Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Přestupy v Tipsport extralize: 44. týden

Michal Kempný © nhl.com

Sparta představila posilu z NHL, naopak slovenský reprezentační obránce v ní skončil. Brankář Kladna odešel po letech domů na Slovensko. V Litvínově skončil Růžičkův asistent.

Spartu opustil Graňák

Slovenský obránce Dominik Graňák již není hráčem Sparty Praha. Někdejší reprezentant Slovenska a účastník olympijských her v klubu z hlavního města skončil a hledá si nové angažmá.


Graňák už není hráčem Sparty.

39letý zadák toho během své kariéry zažil mnoho. V Česku před mnoha lety začínal v konkurenční Slavii Praha, působil i ve Švédsku, Rusku nebo Švýcarsku. Za Spartu nastupoval od začátku letošní sezony, vloni byl hráčem Plzně.

Janus odešel do Košic

Jaroslav Janus se vrací do vlasti. Zkušený brankář kladenských Rytířů zamířil do slovenských Košic. 33letý gólman si tak poprvé vyzkouší slovenskou extraligu, celou kariéru totiž působil v zahraničí.


Jaroslav Janus.

Výjimkou bylo angažmá ve Slovanu Bratislava, s nímž ale Janus nastupoval v ruské nadnárodní KHL. V Česku vedle Kladna hrál také za Litvínov a Liberec, vloni odehrál šest duelů za finskou SaiPu.

Kempný posilou Sparty

Obrovskou posilu oznámila v tomto týdnu pražská Sparta. Ta se nakonec dokázala domluvit na podmínkách kontraktu s českým reprezentantem Michalem Kempným, jenž přichází z týmu NHL Seattle Kraken.


Kempný v dresu národního týmu.

Za ten ale neodehrál jediný zápas, byl přeřazen do AHL a to jej vedlo k tomu, že se rozhodl pro návrat domů. Kempný dříve v NHL oblékal dres Chicaga Blackhawks a Washingtonu Capitals.

V Litvínově skončil Branda

Asistent trenéra v litvínovské Vervě Daniel Branda končí. Zatímco hlavní kouč Vladimír Růžička se po odvolání přesunul k dorostu, Branda z klubu odchází a bude si hledat nové angažmá.


Daniel Branda.

46letý někdejší vynikající útočník se na trenérskou kariéru dal v roce 2011, kdy dělal asistenta trenéra v týmu Slavie Praha U-16. Jako asistent pak vedle Litvínova působil i v Kadani a Hradci Králové.

Zdroj: hokejportal.cz, onlajny.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
146.4 ms