Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Přestupy v Tipsport extralize: 19. týden

Juraj Mikuš © google.com

Vítkovice získaly někdejšího reprezentanta Slovenska. Pardubice pustily svých pět hráčů. Obránce Hradce Králové do Chance ligy. Olomouc získala zvučné jméno na svou střídačku.

Mikuš posilou Vítkovic

Slovenský zadák Juraj Mikuš vyměnil angažmá v Pardubicích za dres HC Vítkovice RIDERA. 33letý trenčínský rodák by měl být pro moravskoslezský hokejový celek výraznou posilou.


Mikuš už za Pardubice hrát nebude.

Mikuš je někdejším reprezentantem Slovenska, v české extralize už oblékal vyjma Dynama také dres Komety Brno a Sparty Praha. V barvách pražského Lva si vyzkoušel i ruskou nadnárodní KHL.

Vrchlabí si zajistilo střídavé starty pěti Pardubičanů

Hned pětice hokejistů Dynama Pardubice může formou střídavých startů působit v HC Vrchlabí. Jmenovitě jde o obránce Jana Zdráhala, Martina Bučka a Víta Kaštánka, dále o dva útočníky Robina Kaplana a Michala Rouhu.


Jan Zdráhal (vpravo).

Pardubice s Vrchlabím hojně spolupracují, Dynamo tak může poslat do spřízněného celku mladé nadějné hokejisty, kteří si budou moct vyzkoušet, jaké to je nastupovat ve druhé nejvyšší české soutěži Chance lize, nebo naopak ostřílené borce, kteří potřebují zápasové vytížení, aby se rozehráli.

Do Vrchlabí i královehradecký Perička

Vrchlabí bude moct využít rovněž služeb zadáka Tomáše Peričky, jenž přichází z juniorky Mountfieldu. Jedná se o teprve 19letého talentovaného hokejistu, ve Vrchlabí by měl zůstat natrvalo.


Bek Perička si vyzkoušel i roli gólmana.

Rodák z Vrchlabí je bývalým českým reprezentantem do 16 a 17 let. V Hradci Králové nastupoval v kategoriích do 16, 18, 19 a naposledy 20 let. Nyní se těší na dospělý hokej.

Prusek trenérem v Olomouci

Někdejší reprezentační gólman Martin Prusek odešel od hokejistů Vítkovic, nově bude trénovat brankáře v Olomouci. V ostravském celku působil také u sedmnáctky a dvacítky.


Prusek v dobách, kdy brankáře ještě netrénoval, ale sám jím byl.

Prusek má za sebou bohatou kariéru coby hokejový hráč, okusil během ní i chuť slavné zámořské NHL, ve které nastupoval za kanadskou Ottawu Senators a americký Columbus Blue Jackets.

Zdroj: hokejportal.cz, onlajny.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
140.6 ms