Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Přestupy v 1. lize: 5. týden

Lukáš Klimeš © hc-kometa.cz

Přerov získal posilu z Havířova a také z extraligové Komety. Olomouc může využít služeb prvoligového hokejisty. Hráč Prostějova zamířil na zkušenou do Německa. Posilu z Ústí nad Labem představily Letňany.

Havířovský Kratochvíl do Přerova

Kádr přerovských Zubrů vyztužil forward Šimon Kratochvíl, jenž naposledy nastupoval za AZ Heimstaden Havířov. 27letý hokejista bude v Přerově zatím pouze hostovat, prostředí nového klubu však dobře zná.


Kratochvíl v důvěrně známém dresu Zubrů.

Je totiž odchovancem Přerova. Kratochvíl v minulosti oblékal také dres Horácké Slavie Třebíč, Zlína či Nového Jičína. Urostlý útočník za Havířov v letošním ročníku odehrál 24 zápasů s bilancí 4+4.

Klimeš hostem u Zubrů

Přerov bude moct využívat také služeb gólmana Lukáše Klimeše, jenž přichází na hostování z extraligové Komety Brno. 27letý odchovanec Komety to v Přerově dobře zná, hostoval tam již několikrát.


Brněnský Klimeš v souboji s útočníkem.

Klimeš letos za jihomoravský extraligový celek odehrál devět utkání, ve kterých měl téměř 90% úspěšnost zákroků. Držel si průměr 3,02 inkasované branky na zápas. Za Zubry už letos hrál.

Lichanec na střídavé starty do Olomouce

Olomoucká Mora bude moct formou střídavých startů využívat služeb slovenského útočníka Dukly Jihlava Petera Lichance. 29letý hráč je odchovancem Prievidze, v tomto městě se i narodil.


Lichanec v barvách Dukly.

Lichanec na Slovensku nastupoval vedle Prievidze za Topolčany, Poprad, Bánskou Bystricu, Liptovský Mikuláš nebo Senicu. Vyzkoušel si rovněž angažmá v maďarském mančaftu Ferencvároš TC.

Chalupa posilou Letňan

Obránce Lukáš Chalupa opustil Ústí nad Labem, jeho novým působištěm se stal celek HC Letci Letňany. 28letý rodák z Radonic je odchovancem mladoboleslavského hokeje, v mládežnických kategoriích nastupoval i za Benátky nad Jizerou.


Chalupa posílil Letňany.

Chalupa je také někdejším českým reprezentantem do 19 a 20 let. Za sebou má dvě zahraniční angažmá, a to v Polsku, kde hrával za Gdaňsk, a ve Švédsku, kde byl hráčem IFK Munkfors.

Motloch do Německa

V německé hokejové soutěži si zahraje Lukáš Motloch, ten vyměnil dres Jestřábů Prostějov za barvy Peitingu. Vsetínský rodák a odchovanec si tak vyzkouší působení ve třetí lize v Německu.


Motloch v jestřábím dresu.

Motloch dříve hrával i ve Spojených státech amerických v soutěžích NAHL a NA3HL, nastupoval tam za celky Coulé Region Chill, resp. La Crosse Freeze. Nyní se vydává na své další zahraniční dobrodružství.

Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
126.8 ms