Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Navrátilec ze ZOH Tomášek litoval sparťanské koncovky

David Tomášek © google.com

Sparta Praha v utkání 54. kola Tipsport extraligy podlehla na domácím ledě Vítkovicím 2:3 po samostatných nájezdech. Byl u toho i David Tomášek, náhradník českého hokejového olympijského týmu v Pekingu.

Tomášek se vrátil ze zimních olympijských her v Číně, kam byl povolán jako náhradník, a hned se zapojil do ostrého zápasu Sparty. Litoval toho, že domácí zahodili několik tutovek a byli nepřesní v zakončení.

Český reprezentant sehrál dobré utkání, připsal si v něm dva kanadské body za dvě asistence. Sparťané přesto na Vítkovice nestačili, minutu a šest sekund před koncem utkání totiž srovnal Dominik Lakatosz a Rostislav Marosz pak svým nájezdem rozhodl o výhře Ostravanů.

Tomáškovi bod s Vítkovicemi nestačí

"Bod je samozřejmě málo. Výkon z naší strany nebyl špatný, bojovali jsme. Možná nás trochu dohnal náročný program, jelikož pár z nás nedávno přiletělo z olympiády. Do zápasu jsme všichni dali maximum," uvedl Tomášek.


Tomášek si proti Vítkovicím připsal 0+2.

"V dalších zápasech si rozhodně musíme pohlídat závěry třetin, kdy jsme inkasovali dva góly. Chyby si rozebereme na videu a poučíme se z nich," prohlásil útočník pro hcsparta.cz.

Mohli jsme přidat ještě aspoň branku, míní

"Na to, že jsme měli jenom jeden trénink, to bylo hned znát. I přesilovka byla bez tréninku, ale dali jsme v nich dva góly. Myslím si, že ještě jeden gól jsme mohli dát," domnívá se Tomášek.

"Ve hře pět na pět to bylo těžší. Měli jsme šance, které jsme bohužel nevyužili. Potřebujeme body, máme ještě několik zápasů před sebou. O to víc mě mrzí, že jsme nebodovali," krčil rameny reprezentant.


Tomášek v národním dresu.

Hození do vody hráčům z OH prospělo, myslí si Tomášek

A jak se mu hrálo po příletu z Pekingu? "S náhradníky jsem byl na ledě. Do zápasu s Vítkovicemi jsme byli hození do vody. Byla to pro nás asi nejlepší věc, která se mohla stát. Aspoň jsme rychle vlétli do tempa," řekl Tomášek.

"Před zápasem jsme si jen krátce něco řekli a šli rovnou do zápasu. Jsem rád, že mám zápas za sebou. Věřím, že se příště budu cítit lépe," je přesvědčen někdejší hráč Chabarovsku, JYP nebo Pardubic.

Zdroj: hokejportal.cz, hcsparta.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
114.5 ms