Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Mladý talent: Kvůli Spartě nepojede na šampionát

Jakub Konečný © google.com

Nadějný český hokejista se omluvil ze světového šampionátu, aby se mohl stát členem kádru pražské Sparty. Pomůže mu tato oběť? Jakub Konečný vynechá mistrovství světa hráčů do 20 let.

Rodák z Brna a odchovanec tamní Komety cítí, že by se letos mohl etablovat v sestavě Sparty Praha. Už v uplynulém ročníku odehrál za věhlasný celek 28 extraligových utkání, ve kterých získal sedm bodů (4+3).

Konečný letos absolvoval kemp v zámoří s Buffalem Sabres, to mu hodně dalo. Společně s dalším českým talentem Lukášem Rouskem navíc vyhrál turnaj mladíků Sabres, na což může být právem pyšný.

Ten servis v Buffalu byl neuvěřitelný, hlásí Konečný

"Bylo to něco neskutečného! Od ostatních kluků jsem tušil, co čekat, ale stejně jsem byl překvapený. Veškerý servis byl až neuvěřitelný," rozplýval se hráč v rozhovoru pro webové stránky hc-sparta.cz.


Konečný v dresu Sparty.

"Celý týden se o nás staralo zhruba dvacet lidí, kteří o nás všech věděli, kdo jsme, odkud jsme přijeli a kde jsme hráli. Všechny nás hned po příchodu poznali, což je na první dojem skvělé," usmíval se Konečný.

Testy, posilovna, měření, přednášky... Aneb kemp Sabres

A jak takový běžný den na kempu v Buffalu probíhal? "První den jsme dělali zdravotní testy u doktorů, pak jsme šli do posilovny na vážení a měření tuků. Jediný fyzický test byla tříminutová jízda na kole na zátěž," řekl 20letý centr.

"Každé ráno jsme měli společný sraz, snídani a mítink k dennímu programu. Po rozcvičce a posilovně jsme šli na led, měli oběd a řadu zajímavých přednášek," uvedl Konečný pro web Sparty.


A v dresu národního mančaftu.

Konečný očekává ve Spartě zlomovou sezonu

Prozradil také, čeho se týkaly zmíněné přednášky. "Bylo to ať už o regeneraci, nebo třeba správném spánku a stravě. Přednášel nám také Brock McGillis, který jako první profesionální hokejista přiznal, že je gay. Řešili jsme i to, jak se správně chovat k holkám," prohlásil Konečný.

A co Sparta? Čeká mladíka zlomová sezona? "Určitě! Už nejsem junior a je jedno, jestli je mi dvacet nebo devětadvacet. Jsem mezi chlapama, nikdo mě omlouvat nebude a já věřím, že se na tuhle úroveň dostanu a dokážu se na ní udržet," sdělil forward, který se rozhodl vynechat turnaj reprezentace U-20, aby zabojoval o místo ve Spartě.

Zdroj: hokejportal.cz, hcsparta.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.
136.2 ms