Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Kluky motivuji a držím si chladnou hlavu, hlásí kapitán juniorky Sparty

Filip Ducháč © hcsparta.cz

Kapitánské céčko na hrudi letos v juniorce Sparty Praha nosí Filip Ducháč, jehož úkolem je hlavně starat se o atmosféru v kabině. Chladná hlava, motivování spoluhráčů - to je jeho důležitá práce jak na ledě, tak i mimo něj.

Filip Ducháč byl zvolen nejlepším hráčem za měsíc únor. "Je super pocit být zvolen nejlepším hráčem ve své kategorii. Ocenění vnímám jako odměnu za tvrdou práci, výkony a přístup, který celou sezonu vykazuji. Jsem moc rád, že takové ocenění mohu od našich trenérů dostat," sdělil.

Funkce kapitána si užívá. "Jsem za ni rád a moc pro mě znamená. Není to ale vždy jednoduché. Když se týmu nebo mně osobně zrovna nedaří, snažím se ostatní kluky namotivovat a zároveň udržet chladnou hlavu," uvedl pro hcsparta.cz.

Hodně mi pomáhá náš skvělý kolektiv, hlásí kapitán

"Musím ale říct, že tím, jaký máme kolektiv, je práce kapitána o něco snadnější. Všichni v týmu spolu velice dobře vycházíme a fungujeme jako jedna velká rodina. Tohle je podle mě jeden z důvodů, proč se nám dařilo v základní části a stále i daří," řekl Ducháč.


Bude Ducháč jednoho dne tahounem "dospělé" Sparty?

A co všechno obnáší práce kapitána? "Moje hlavní úloha je snažit se udržovat všechny kluky pohromadě a v pohodě. Důležité je vytvářet dobrou atmosféru v kabině. Když si myslím, že je něco špatně, nemám problém klukům cokoliv říct nebo třeba i vytknout," prozradil sparťanský mladík.

Snažím se, ať vše šlape na 100 procent, hlásí Ducháč

"Nějaké velké proslovy zatím nebyly potřeba. Někdy zároveň funguji jako pomyslná spojka mezi spoluhráči a realizačním týmem. Celkově se snažím, aby vše fungovalo na sto procent a tým byl úspěšný," usmíval se Ducháč.

Je to jeho první kapitánská zkušenost. "Jako kapitán na celou sezonu jsem byl zvolený teď poprvé, ale v minulých sezonách jsem často měl různé vůdčí role včetně asistenta kapitána. Když byl kapitán například zraněný a nemohl hrát, přebral jsem céčko dočasně na krátkou dobu," nechal se slyšet mladý hokejista.


Naděje pražské Sparty Filip Ducháč.

Zvolení kapitánem Ducháče překvapilo

Jak je to u sparťanských juniorů s respektem? "Myslím si, že všichni se respektujeme navzájem nehledě na to, jakou kdo má v týmu roli. Celkově si myslím, že mě kluci v týmu respektují, o to víc je moje práce snadnější," prohlásil Ducháč.

Zvolení kapitánem pro něj bylo překvapením. "Abych řekl pravdu, ano, překvapilo mě to. V týmu jsou služebně i ročníkově starší kluci. Překvapilo mě to, ale zároveň i potěšilo, že ve mně kluci mají důvěru," řekl kapitán mladíků pražské Sparty.

Zdroj: hokejportal.cz, hcsparta.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
105.2 ms