Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Kanada a Švédsko přiživili šance na čtvrtfinále. Bělorusko a Lotyšsko si naopak cestu zkomplikovali

Momentka z utkaní Švédsko - V. Británie © iihf.com

Švédové otočili zápas s Brity a odpoutali se z posledního místa. Kanada pokračuje ve stíhací jízdě za čtvrtfinále MS. Hokejisté Dánska předvedli na MS parádní obrat a posílili šance na čtvrtfinále. Lotyšsko podlehlo Norsku a zkomplikovalo si boj o čtvrtfinále MS.

Hokejisté Dánska na mistrovství světa v Rize díky čtyřem gólům ve třetí třetině otočili vývoj zápasu s Běloruskem a po výhře 5:2 se v české skupině A posunuli v neúplné tabulce na čtvrté postupové místo do play off. Dánové mají na svém kontě po třech vítězstvích osm bodů, ale odehráli o zápas více než český tým, s nímž změří síly v pondělí.

Dánsko - Bělorusko 5:2 (1:1, 0:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 6. Meyer (M. Lauridsen), 45. Asperup (From, Jensen Aabo), 48. From (True), 50. M. Lauridsen (Hardt, Lassen), 53. True (Lassen, Hardt) - 3. Děmkov (Kodola, Korobov), 31. Stefanovič (Falkovskij, Protas). Rozhodčí: Schrader (Něm.), Sternat - Seewald (oba Rak.), Obwegeser (Švýc.). Vyloučení: 3:2, navíc Drozd (Běl.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Bez diváků.



Hokejisté domácího Lotyšska podlehli na mistrovství světa v Rize Norsku 3:4 po samostatných nájezdech, bodovali sice ve čtvrtém z pěti zápasů, ale výrazně si zkomplikovali boj o čtvrtfinále. Na čtvrtém místě mají náskok jednoho bodu před pátým Kazachstánem a dvou bodů před šestou Kanadou. O druhém vítězství sedmých Norů rozhodl v šesté sérii rozstřelu Michael Haga.

Lotyšsko - Norsko 3:4 po sam. nájezdech (2:1, 0:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Krastenbergs (Rubins), 18. Keninš (Abols, Sotnieks), 50. Rubins (Balinskis) - 4. Olden (Kaasastul, Trettenes), 22. K. A. Olimb (Rosseli Olsen), 42. Pettersen (Rosseli Olsen, K. A. Olimb), rozhodující sam. nájezd Haga. Rozhodčí: Jeřábek (ČR), Stano - Synek (oba SR), Hynek (ČR). Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Bez diváků



Hokejisté Kanady zdolali na mistrovství světa v Rize Kazachstán 4:2 a po teprve druhé výhře z pěti zápasů pokračují ve stíhací jízdě za postupem do čtvrtfinále. Kazaši díky dvěma gólům Nikity Michajlise odpověděli na trefy Andrewa Mangiapaneho a Adama Henriqueho, ale v čase 47:40 rozhodl Cole Perfetti a tři sekundy před koncem při power play dovršil výsledek Connor Brown. „Jsme v situaci, že musíme vyhrávat, takže když vyrovnali, tak jsme věděli, že musíme dát rozhodující gól. Měl jsem štěstí, že jsem dostal dobrou přihrávku a trefil jsem to. Potom jsme to zavřeli, je to pro nás důležité vítězství," řekl Perfetti.

Kazachstán - Kanada 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 25. N. Michajlis, 42. N. Michajlis (Valk, Savickij) - 7. Mangiapane (Henrique, Connor Brown), 22. Henrique (Power, Mangiapane), 48. Perfetti (Anderson-Dolan), 60. Connor Brown (Henrique). Rozhodčí: Romasko (Rus.), Sidorenko - Goljak (oba Běl.), Lazarev (Rus.). Vyloučení: 5:1. Využití: 0:1. Bez diváků.



Den po porážce s českou reprezentací (2:4) zdolali švédští hokejisté na mistrovství světa Velkou Británii 4:1. Seveřané inkasovali jako první, ale zápas otočili i díky dvěma gólům Maria Kempeho a opustili poslední místo v tabulce skupiny A. Svěřenci kouče Johana Garpenlöva se v průběžné tabulce posunuli na čtvrtou pozici před český tým, který má však odehráno o utkání méně a jeho sobotním soupeřem budou od 11:15 SELČ právě Britové. „Máme další výhru a od toho se musíme odrazit dál. Pořád musíme vyhrát i zbývající zápas, takže je třeba se na něj i dobře připravit," řekl útočník Adrian Kempe.

Švédsko - Velká Británie 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Sörensen (Olofsson, Tömmernes), 27. Pudas (Pilut, Wingerli), 33. M. Kempe (Sörensen), 53. M. Kempe (Sörensen) - 8. Kirk (D. Phillips). Rozhodčí: Ansons (Lot.), Vikman – Nikulainen (oba Fin.), Zunde (Lot.). Vyloučení: 0:4. Využití: 1:0. Bez diváků.

Zdroj: hokejportal.cz, sport.cz, iihf.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
124.4 ms